Deși cabinetul avea dreptul să lucreze doar pentru medicină generală, Florica Trandafir a introdus specializări pentru care nu avea nicio calificare, precum medicină internă și ginecologie, scrie recorder.ro.

Cabinetul funcționează de 25 de ani, iar femeia continuă să ofere consultații ginecologice, tratează probleme grave de sănătate cu aparate de la teleshopping și eliberează rețete fără parafă.

Ea a reușit să primească un aviz pentru ginecologie, angajând un medic ginecoloc care profesează la Iași, potrivit sursei citate.

Când reporterii Recorder au întrebat medicul cum ar putea profesa într-un cabinet din București, aceasta a declarat că a lucrat cu cinci ani în urmă, revenind asupra afirmației și spunând că a lucrat cu 10 ani în urmă. „Nu mă interesează ce face Florica Trandafir, nu e treaba mea”, a spus doctora.

Femeia, în vârstă de 66 de ani, a recunoscut în fața jurnaliștilor că nu este ginecolog și că se gândea chiar să închidă cabinetul.

În același timp, directorul Direcției de Sănătate Publică București, Cristina Pelin, a admis că există autorizația sanitară pentru servicii de ginecologie, pentru cabinet, încă din anul 2000, fiind emisă pe baza unui aviz dat de Colegiul Medicilor.

Colegiul Medicilor a transmis că urmează să demareze o anchetă, în care va colabora cu Direcția de Sănătate Publică, la cabinetul Med Trand.