Evenimentul Zilei > Justitie > CAB a respins cererea DNA de a sesiza Curtea Europeană de Justiție în dosarul Hidroelectrica
CAB a respins cererea DNA de a sesiza Curtea Europeană de Justiție în dosarul Hidroelectrica

CAB a respins cererea DNA de a sesiza Curtea Europeană de Justiție în dosarul Hidroelectrica

DNA a primit răspuns negativ din partea magistraților Curții de Apel București la cererea de sesizare a Curții Europene de Justiție cu privire la dosarul „Hidroelectrica”, în care apare și Elena Udrea.

Elena Udrea ceruse încetarea procesului în dosarul „Hidroelectrica”, ca urmare a prescrierii faptelor din anul 2019. Inițial, în acest dosar, Udrea a fost condamnată la opt ani de închisoare,

DNA a invocat norme europene și a susținut că procesul trebuie să continue. Ulterior, procurorii DNA au cerut sesizarea Curții Europene de Justiție, dar magistrații Curții de Apel București au respins această cerere a DNA. Ei au motivat spunând că au timp să judece acest dosar până când faptele se vor prescrie și că, oricum, în luna octombrie, ICCJ trebuie să se pronunțe dacă deciziile CCR retroactivează, așa cum au cerut avocații Elenei Udrea.

Elena Udrea, replică tăioasă: „Le spun simplu: ați greșit persoana!”

După gratii, la Penitenciarul Târgșor, Elena Udrea susține că „s-a greșit persoana”:

„Dosarul cu Buzaianu NU este despre faptul ca eu as fi primit vreun ban, ci despre faptul ca PDL-Bucuresti, in 2010, pe care eu il conduceam la acea vreme, a primit 2,5 milioane de euro de la Bogdan Buzaianu prin Radu Budeanu si Ana Maria Topoliceanu, ambii transformati in denunțători liberi. Chiar si asa, denunțătoarea Topoliceanu, declara ca ea a primit banii la sediul partidului, ca eu nici nu i-am vazut, si ca banii au fost cheltuiti pentru partid in principal cu campania electorala pentru alegerile locale din 2012, unde eu nu am candidat!

Aceste acuzatii nu vizeaza semnarea contractelor cu “baietii destepti” din energie, NICI prelungirea acestora NU au legatura cu aceste contracte care au fost inventate in 2003 de ministrul PSD, si prelungite in 2009 de un ministru PDL, dar nu de mine! EU NU ERAM MINISTRUL ECONOMIEI la vremea aceea! Nu sunt acuzata de nimic in legatura cu aceste contracte, nu am avut nicio implicare in semnarea, prelungirea si derularea lor.

Insusi Buzaianu declara ca nu am avut nicio treaba cu contractele lui, pentru ca la momentul 2010, erau deja prelungite! Celor care insista sa numeasca acest dosar HIDROELECTRICA, le spun simplu: ATI GRESIT PERSOANA!

Pentru aceia care, cu ipocrizie, se arata siderati de suma pe care PDL-Bucuresti a primit-o de la Buzaianu, le spun sa caute bine acasa, sa vada daca nu gasesc vreo umbrela, bricheta, desfacator de dopuri si altele. Chiar procurorii arata ca pe aceste lucruri s-au cheltuit banii respectivi! Si pe spectacole, panouri publicitare, presa si televiziuni!”, a scris Elena Udrea.