Evenimentul Zilei > Actualitate > Ca în Vestul Sălbatic! România s-a întors în trecut. Focuri de armă pe străzi
Ca în Vestul Sălbatic! România s-a întors în trecut. Focuri de armă pe străzi

Ca în Vestul Sălbatic! România s-a întors în trecut. Focuri de armă pe străzi

Un infractor periculos a fost prins cu focuri de armă de polițiștii clujeni, duminică după amiaza. Pe numele șoferul este emis un cazier lung de tot.

La mai puțin de zece minute de când s-a dat alarma, prin dispeceratul 112, mai multe echipaje de poliție au pornit în urmărirea unui autoturism, maca BMW, a cărui șofer nu a oprit la semnalele de oprire efectuate de polițiști. Mai mulți clujeni au anunțat la 112, că șoferul mașinii conducea haotic și că punea în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic. Echipajul de poliție trimis în zona cartierului Bună Ziua, a încercat să oprească mașina dar șoferul a accelerat și mai tare.

A urmat o urmărire ca în filme, mașina condusă de clujean îndreptându-se cu mașinile de poliție pe urmele lui, într-o zonă de la periferia Clujului, unde se construiește un mare cartier de locuințe. ”Era ca în filme, de pe fiecare stradă apărea câte o mașină de poliție. La final cred că erau vreo zece mașini după BMW, care îl urmăreau. Au tras mai multe focuri de armă, și probabil șoferul s-a speriat și a accelerat și mai tare. A intrat cu mașina în alte două mașini ale poliției, hotărât să nu se lase prins. Când au ajuns în zona Sopor s-a tras din nou, și probabil i-au atins cauciucurile și a ajuns cu mașina într-un șanț de pe marginea drumului”, spune un martor, pentru EvZ.

Șoferul mașinii este un client vechi al Poliției Cluj, Marcu Lingurar, de 29 de ani, cu multiple infracțiuni de tâlhărie calificată, conducere fără permis și părăsirea locului accidentului. ”Acum avea alcoolemie de 0.40 grame alcool în aerul expirat și nici nu avea permis de conducere. Bănuim că vine de la o spargere și a fugit ca să nu fie prins. Vom continua ancheta cu el în stare de reținere”, a povestit un polițist care a luat parte la acțiunea în forță.

În iulie 2015, polițiștii l-au urmărit pe Marcu, prin tot Clujul, fiind oprit tot ca urmare a unei acțiuni în forță. Atunci el venea de la un spargere a unui apartament din cartierul Mănăștur. La ieșire din blocul cu pricina a fost oprit de polițiști, dar a reușit să fugă cu ceilalți doi complici. ”Au observat mașina poliției si au încercat să fugă de la fata locului știindu-se urmăriți. A urmat o urmărire prin tot Clujul, care s-a derulat din cartierul Mănăștur pana în cartierul Mărăști, unde mașina condusa de Marcu Lingurar a lovit un autoturism Skoda, care circula regulamentar. Din păcate pentru șofer, acesta va trebui să își repare singur mașina deoarece autoturismul condus de Lingurar Marcu Lucian nu era asigurat. După ce au oprit mașina, cei trei au fugit care încotro”, spune un oficial al Politiei Cluj.

În 2010, Marcu a fost condamnat la opt ani de închisoare, pentru furt calificat. Ulterior, în 2015 a fost condamnat la la un an și opt luni de închisoare cu executare, și a fost închis la Gherla. Când a ieșit a comis din nou asemenea fapte penale.