Evenimentul Zilei > Social > Ca Dan Spătaru nu e nimeni!
Ca Dan Spătaru nu e nimeni!

Ca Dan Spătaru nu e nimeni!

Cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Ușoară „Dan Spătaru” are loc în perioada 2 - 4 octombrie la Medgidia. Vor fi concurenţi din mai multe ţări. Cei mai mulţi sunt italieni.

Sidonia Spătaru, soţia inegalabilului interpret de muzică uşoară, actor, artistul iubit de generaţii de români se pregăteşte de cea de a X-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară „Dan Spătaru".

„Chiar mâine plec la Medgidia. Toate  treburile au fost pregătite. Oamenii de aoclo sunt extraordinari. Primarul Marian Iordache şi Daniel Gheorghe organizatorul şi adirector artistic al festivalului au făcut tot ce se putea face pentru Dan Spătaru. Acolo, la Medgidia, Dan este foarte iubit. Are o sală nouă de sport cu numele lui, în faţa Casei de Cultură e un parc superb şi acolo este un bust al lui dan, iar acum se pregătesc să dea numele lui unei străzi, este cetăţean de onoare. La Bucureşti nu am reuşit să conving pe nimeni să dea numele lui Dan Spătaru măcar unei străduţe, aceea pe care a locuit el”.

 La 8 septembrie s-au împlinit 11 ani de când Dan Spătaru a murit în urma unei grele suferinţe. Pe 2 octombrie era  ziua sa de naştere.  Ar fi împlinit 76 de ani. Nici astăzi soţia sa nu  poate accepta că tovarăşul său de viaţă nu mai este. Sidonia Spătaru: „Nu-mi vine să cred că au trecut 11 ani de când a murit Dan! De ziua lui o să fie o ceremonie, o să depunem coroane de flori şi flori la bustul său de la Medgidia”.

Festivalul dedicat lui Dar Spătaru are concurenţi din mai multe ţări din Europa: Italia, Rusia, Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria şi România. „Italienii nu ratează nicio ediţie”, ne spune Sidonia Spătaru, poate şi pentru că Dan Spătaru, la începuturile carierei sale a cântat foarte multe melodii italieneşti. „A cântat melodiile lui Gianni Morandi”.  Doamna Sidonai Spătaru este încântataă de tinerii care vin pe scenă la festival, dar ecunoaşte „ Până acum nu am găsit pe nimeni ca Dan Spataru, cu timbrul lui, cu vocea lui”.

 În prima seară a festivalului vor urca pe scenă, după concurs, Silvia Chifiriuc, Stela Popescu și Delia. A doua seară aparține muzicii dance și vor cânta Anna Lesko și Connect-R, iar ultima seară va susţine un recital Nico.
Concurenții vor cânta acompaniați de orchestra condusă de Ionel Tudor, iar prezentator va fi, ca și în anii trecuți, Octavian Ursulescu.