Evenimentul Zilei > Sport > Bute și-a anunțat, în lacrimi, retragerea oficială din box: „Este foarte greu pentru un pugilist sa recunoască faptul ca și-a atins limitele”
Bute și-a anunțat, în lacrimi, retragerea oficială din box:  „Este foarte greu pentru un pugilist sa recunoască faptul ca și-a atins limitele”

Bute și-a anunțat, în lacrimi, retragerea oficială din box: „Este foarte greu pentru un pugilist sa recunoască faptul ca și-a atins limitele”

Lucian Bute și-a anunțat joi dimineața retragerea într-o conferință de presă organizată la Cage of Sport din incinta Centre Bell, din Montreal.

Bute a ales să-și anunțe retragerea din cariera de pugilist profesionist chiar în locul în care a obținut cele mai importante victorii din viața sa de sportiv, în sala Centre Bell din Montreal. Sportivul a venit însoțit de soție și de cei doi copii. Alături de Lucian au mai fost prietenii și oamenii alături de care a lucrat de-a lungul anilor, informează paginiromanesti.ca.

De data aceasta, Bote nu a mai schimbat costumul cu șorțul și mănușile de box, nu l-a mai așteptat o un ring, ci o tribună de la care fostul sportiv și-a anunțat oficial retragerea din box.

„S-a terminat pentru mine. La 39 de ani este momentul sa dau pagina. Asta este viata. Îmi e foarte greu, dar știu ca e cea mai buna decizie. Nu mai am nimic de demonstrat. Incă două sau trei lupte pentru câțiva dolari nu ar fi schimbat nimic. Sunt sănătos și vreau sa ma ocup de familie. Cei doi copii ai mei sunt cel mai frumos cadou pe care l-am primit", a spus un Bute mai emoționat ca niciodată, romanul neputând sa își oprească lacrimile în unele momente,  informează Journal de Montreal.

Bote a mai precizat că decizia de a renunța la box este definitivă și că nu se va răzgândi.

„Chiar dacă voi mai primi oferte le voi refuza. Eu când iau o decizie este definitiva și nu ma întorc!"

Lucian Bote a recunoscut că a simțit că nu mai ales aceleași reflexe, odată cu înaintarea în vârstă.

„Reflexele mele, dorința de a mă  antrena și echilibrul nu mai sunt aceleași. Iar astea sunt semne ca ai încetinit. Boxul este un sport de reacție si nu te iartă niciodată. De ce sa îmi risc sănătatea? Este foarte greu pentru un pugilist sa recunoască faptul ca și-a atins limitele", a mai declarat Lucian în cadrul conferinței de presa.

Fostul campion mondial a vorbit despre  momentele frumoase ale carierei sale, unul dintre ele fiind cel în care a câștigat pentru prima data titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF.

„Nu doar faptul ca am devenit campion mondial a contat, ci și maniera în care am câștigat. Îmi amintesc și acum reacția publicului. Sunt momente de neuitat. Un alt moment special a fost si la a doua lupta cu Librado Andrade, din Quebec. Din punctul meu de vedere, a fost cel mai bun meci făcut de mine."

Lucian Bute renunță la boxul profesionist după o cariera fantastica, una în care a devenit campion al lumii si a reușit sa își apere centura de zece ori.

Lucian Bute, a câștigat 32 de partide din cele 37 in care a luptat, iar 25 de victorii au venit prin knock out, romanul câștigându-si astfel porecla de "Mister KO".

Sursa foto: lorin Talos/Pagini Românești