Evenimentul Zilei > Social > Bullying-ul tot mai prezent printre elevii din România. Un nou caz revoltător. VIDEO
Bullying-ul tot mai prezent printre elevii din România. Un nou caz revoltător. VIDEO

Bullying-ul tot mai prezent printre elevii din România. Un nou caz revoltător. VIDEO

Violență extremă pe holurile unei școli din Județul Suceava. Un elev de clasa a VII-a a fost lovit repetat, de trei colegi, în pauza dintre orele de la Școala gimnazială Bivolărie din Vicovu de Sus.

Iată că bullying-ul face din nou victime în rândul elevilor din România.

Conform unui material viodo, filmarea fiind chiar a unuia dintre agresori, altercația a fost în primă fază în doi, însă alți doi elevi au intervenit și au lovit și ei elevul-victimă. După ce a încasat mai mulți pumni, acesta a fost pus la pământ, unde a continuat să fie lovit, scrie RomâniaTV.

Din păcate, nimeni nu a intervenit la timp în acest caz de . Nici elevii care erau de față și care au fost fie agresori, fie pasivi, nici personalul școlii.

Intre timp asta se intampla din pacate in Școala Gimnazială Bivolărie din Județul Suceava.Pe perioada starii de ALERTA copii sunt in mod normal trimisi la scoala ca sa învețe carte, din pacate realitatea este total diferita.Speram ca conducerea scolii sa-i identifice si sa se ia masurile necesare unui astfel de comportament.Inclusiv cei care încurajează incidentul sa fie trasi la raspundere.#StopBullyRo

Posted by Stop Bully Romania on Friday, 9 October 2020

Incidentul a devenit public după ce imagini filmate cu telefonul mobil au ajuns în mediul online. Din mediul online s-au sesizat și polițiștii.

Poliția s-a autosesizat în acest caz, minorii fiind identificați și cercetați pentru loviri și alte violențe. Bătaia s-a produs joi, la școală, protagoniștii fiind elevi în clasa a a VII-a. Victima are 12 ani, iar agresorii sunt în vârstă de 13 ani, colegi în aceași școală.

Polițiștii de la Vicovu de Sus au fost la școală vineri, 9 octombrie, la o zi după agresiune, unde au identificat participanții și au deschis dosar penal pentru infracțiunea de loviri sau alte violențe.

Copiii implicați au sub 14 ani, astfel că în principiu nu răspund penal.

Ancheta va cuprinde discuții cu elevii și părinții acestora. Pe plan școlar, agresorii vor fi și ei cercetați și riscă scăderea notei la purtare.

Fenomenul de bullying, întâlnit tot mai des în școli „este o agresiune făcută de către un copil sau un grup de copii, către un alt copil sau grup de copii”. Psihologii spun însă că nu orice confruntare dintre copii înseamnă bullying.

Este vorba, de fapt, despre o acțiune intenționată și repetată. Este un dezechilibru de forțe între cei doi actori, unul dintre ei este în poziție de putere, în timp ce un altul este cel slab. Bully-ul poate zâmbi sau să arate satisfacție, atunci când îl tachinează pe celălalt. El caută conflictul pentru a-și manifesta dominanța, spun specialiștii.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.