Anchetatorii din Tulcea informează că „polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Tulcea s-au sesizat, joi, din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, în cazul unui cadru didactic al unei instituții de învățământ, din municipiu, care nu ar fi purtat masca de protecție în timpul orelor de curs, totodată, îndemnând mai mulți elevi la neportul elementului de protecție”. Cercetările sunt coordonate de Parchetul Judecătoriei Tulcea.

Totul a plecat de la sesizarea părinților unor elevi ai liceului „Henry Coandă” care, speriați, s-au plâns pe rețelele de socializare, adresându-se Inspectoratului Școlar Județean Tulcea.

„Eu dar și alți părinți suntem hotărâți să nu ne mai trimitem copii la școală pentru că nu sunt în siguranță!  Doamna dirigintă de la clasa a 9-a A îndeamnă elevii să nu poarte masca în timpul orelor pentru că, spune dânsa, este dreptul lor să respire liberi!”, scrie mama unui elev.

Potrivit părinților, diriginta nu poartă mască „la nici una dintre orele ei pe care le are cu toate clasele de liceu, în semn de protest față de măsurile COVID”. Profesoara ar fi declarat elevilor că ea nu crede în această boală și este „numai o minciună inventată de guvern!” Mama elevului susține că „din cauza doamnei, copiii au început să nu mai poarte masca nici la alte ore, certându-se cu profesorii că sunt obligați să nu respire!”

„Zilnic copilul meu este expus riscului de îmbolnăvire! Copilul poate aduce de la școală acest virus oricând pentru că în clasa lor elevii își scot măștile chiar în ore, iar în pauză stau nesupravegheați și fără măști. Deși am văzut la tv că masca este obligatorie chiar și pentru cei mici, doamna B. spune că nu poate fi obligată de nimeni să poarte masca!”, scrie părintele.

Mai mult, potrivit sursei citate, profesoara ar fi o adeptă a mișcării Anti-mască, având postată, pe pagină ei de Facebook, Petiția anti-mască în școală. „Doamna a spus copiilor la clase că în alte țări masca nu este obligatorie și numai la noi ne obliga, și că se pot copii îmbolnăvi de la purtatul măștii! Eu am auzit că la acest liceu nu prea se respectă legea și am citiut destule pe internet despre scandaluri și alte lucruri”.

„Doamna B. nu are dreptul să ne îmbolnăvească nouă copii pentru că dumneaei nu crede în covid! Dacă doamna are 5 ore într-o zi și nu poartă masca la nici o clasă, atunci ea poate duce virusul foarte ușor dintr-o clasa în altă, imbolnăvind pe toată lumea! Vă rog să luați măsuri urgențe altfel eu și alți părinți nu ne mai trimitem copii în această școală cu risc de îmbolnăvire!”

Pe lângă ancheta începută de polițiștii din Tulcea, coordonați de procurori, cazul cadrului didactic de la liceul Henri Coandă este acum verificat și de către  Inspectoratul Școlar al Județului Tulcea, care efectuează propria anchetă.

( Foto-Arhiva)