Evenimentul Zilei > Social > Buletine de vot, aruncate la tomberon: „Am mers pentru ca votul meu să ajungă la gunoi”
Buletine de vot, aruncate la tomberon: „Am mers pentru ca votul meu să ajungă la gunoi”

Buletine de vot, aruncate la tomberon: „Am mers pentru ca votul meu să ajungă la gunoi”

Pentru alegerile prezidențiale, românii din Olanda depun buletinele de vot într-o urnă inedită. Considerată de unii variantă haioasă, alții revoltătoare, urna cu buletinele de vot este un tomberon. 

În loc de tradiționalele urne, la o secție de vot din Amsterdam, se utilizează un tomberon din plastic, decorat cu trei baloane colorate. Același lucru s-a întâmplat și în turul 1, iar în secțiile de vot din România, au dat dovadă de asemenea de inventivitate. În județul Vâlcea a fost improvizată o urnă într-un butoi de murături.

„Aşa se votează la Amsterdam. Am mers până în Amsterdam pentru alegeri ca votul meu să ajungă tot la gunoi”, a declarat un român pe pagina sa de Facebook.

  • Până sâmbătă, la ora 18.00, au votat mai bine de 280.000 de români stabiliți în străinătate. Record de prezență la vot pentru Diaspora! În ceea ce privește prezența la vot în țară pentru primul tur, a marcat o premieră în istoria post-decembristă a României: a fost cea mai scăzută prezenţă la vot de când se organizează alegeri libere, după Revoluţia din 1989.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: