„Atâta timp cât nu toţi au beneficiat de o creştere de 25%, pentru că unii au beneficiat de o creştere mai mică, o suportare parţială, sau nu au beneficiat de nicio creştere, având chiar o scădere salarială, asta înseamnă că statul nu a suportat pentru toată lumea sumele aferente contribuţiilor”, a declarat preşedintele SNFP, Sebastian Oprescu.

La rândul lor, biologii, chimiştii şi farmacişti din sistemul public de sănătate au înaintat un Memoriu Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi premierului Viorica Dăncilă în care care reclamă că primesc salarii mai mici din 2018.

Tot ieri, Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a anunţat, referindu-se la Declaraţia 600: „S-a prorogat termenul până la 15 aprilie (pentru depunerea Declaraţiei 600, n.r.), timp în care noi vom propune echipei guvernamentale un nou mecanism, inclusiv cu actul normativ care schimbă din punct de vedere legal, care va fi aprobat în prima parte a lunii martie astfel încât nimeni să nu fie afectat, nici de primul termen de plată, nici de ce mai urmează. Săptămâna aceasta definitivăm mecanismul respectiv şi apoi începe discuţia publică pe fiecare propunere în parte”.