Evenimentul Zilei > Economie > Cine este VINOVAT pentru amânarea BUGETULUI. Eugen Teodorovici ŞTIE. ”Nu din cauza cuiva din acest minister. Sunt mai multe motive”
Cine este VINOVAT pentru amânarea BUGETULUI. Eugen Teodorovici ŞTIE. ”Nu din cauza cuiva din acest minister. Sunt mai multe motive”

Cine este VINOVAT pentru amânarea BUGETULUI. Eugen Teodorovici ŞTIE. ”Nu din cauza cuiva din acest minister. Sunt mai multe motive”

Proiectul de buget pentru anul 2019 ar putea să fie adoptat vineri în şedinţa de Guvern. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici a anunţat că a exitat un proiect de buget încă din luna decembrie 2018. Fără să acuze pe cineva pentru amanarea adoptării bugetului, Eugen Teodorovici a spus , totuşi, că toate negocierile privind bugetul pentru anul 2019 au fost conduse de preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Eugen Teodorovici a fost întrebat de jurnaliști de ce este gata bugetul abia în luna februarie. ”Nu din cauza Ministerului de Finanțe. Sunt mai multe motive, dar important este că acum avem bugetul finalizat”, potrivit digi24.ro

Jurnaliștii au insistat, însă Teodorovici a oferit același răspuns. ”Nu din cauza cuiva din acest minister”.

Având în vedere că Liviu Dragnea este cel care a negociat și renegociat, în biroul de la Camera Deputaților, acest buget, este lesne de înțeles că Teodorovici sugerează faptul că liderul PSD ar fi cel care a dorit să mai aștepte.

În final, Teodorovici a explicat că acum avem varianta finală a Bugetului și vineri va fi adoptat în ședința de Guvern.

"Nu i-am văzut plecând nemulțumiți, a rămas că ne vedem astăzi la minister pentru o ultimă clarificare. Dacă situația este aceeași, înseamnă că o soluție s-a găsit., nu știu cine a spus că nu s-a găsit o soluție. O să vedeți mâine în Guvern, așa cum e ea aprobată. Este un scandal provocat în mod artificial. Azi avem o discuție, un document pe site pentru consultare publică, sunt discuții că așa e normal să fie în consultarea publică și o să fie o formă finală. Și în Parlament e un proces de dezbatere, consultare și aprobare. Parlamentul poate modifica orice. (…) O să aveți mâine un buget în Guvern, prezentat, discutat, aprobat, trimis la Parlament, apoi ține de Parlament cât de repede se va adopta acest buget, buget care are o creștere foarte importantă pe investiții, sănătate, educație Bani sunt, deficiitul este așa cum l-am anunțat, toți indicatorii macro sunt cei anunțați. Dânșii vor să vină, îi primesc, normal, o să avem o discuție", a declarat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, înainte de discuțiile cu reprezentanții primarilor.

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: