Evenimentul Zilei > Actualitate > Budescu a întors-o ca la Ploiești și a fugit de Steaua
Budescu a întors-o ca la Ploiești și a fugit de Steaua

Budescu a întors-o ca la Ploiești și a fugit de Steaua

Atacantul a negociat cu Gigi Becali, s-a înțeles cu fi nanțatorul „roș-albaștrilor”, dar ieri după-amiază a fost deturnat de Ioan Niculae. „Sărmăluță” va rămâne, până la vară, la Astra Giurigu, campioana Ligii I

Constantin Budescu a fost, și în această iarnă, subiectul celui mai discutat transfer din fotbalul românesc. Atacantul în vârstă de 27 de ani și-a dorit să plece de la Astra Giurgiu, din cauza instabilității financiare și n-a dus lipsă de oferte.

S-a învârtit în jurul cozii și a rămas la Giurgiu

„Sărmăluță” a purtat mai multe runde de negocieri cu Gigi Becali, pentru a semna cu Steaua, a discutat cu turcii de la Karabukspor și a dat impresia că va bate palma cu sârbii de la Steaua Roșie Belgrad. În cele din urmă, ieri, Budescu a decis că va juca tot la Astra Giurgiu, formație al cărei tricou l-a îmbrăcat și în prima parte a sezonului. Gigi Becali anunțase că fotbalistul nu va juca decât la Steaua, dacă va rămâne în Liga I.

Mult zgomot pentru nimic

Pe fir a intrat și Ioan Niculae, patronul Astrei, care l-a convins pe elevul lui Marius Șumudică să rămână la gruparea „alb-neagră”, fără șanse la titlu, dar calificată în „șaisprezecimile” Ligii Europa. Scenariul „transferurilor” lui Budescu seamănă izbitor cu cel scris anul trecut.

Tot în pauza de iarnă. atacantul a stârnit vii discuții, legate de o mutare spectaculoasă financiar și profesional. În cele din urmă, vârful a semnat cu gruparea chineză Dalian Yifang, din liga secundă. N-a evoluat decât în patru partide, iar în vară a revenit la Astra.