Bucureştiul, puţin atrăgător pentru afaceri

Bucureştiul, puţin atrăgător pentru afaceri

Capitala ocupă locul 31 în clasamentul celor mai bune 34 de destinaţii pentru afaceri din Europa, potrivit unui studiu Cushman&Wakefield, citat de Mediafax.

Comparativ cu anul trecut, Bucureştiul a căzut trei poziţii în acestă ierarhie, în principal din cauza nivelului chiriilor şi a disponibilităţii spaţiilor de birouri de calitate.

Capitala a înregistrat progrese în ceea ce priveşte transportul intern şi accesul către alte pieţe.

Potrivit studiului, mai puţin atractive destinaţii de afaceri decât Bucureştiul sunt Moscova, Atena şi Oslo. La polul opus s-au situat, ca şi anul trecut, Londra, Paris şi Frankfurt, urmate de Bruxelles, Barcelona, Madrid, Berlin şi Munchen.

Ne puteți urmări și pe Google News

Analiza realizată de compania de consultanţă imobiliară a luat în considerare factori precum accesul la alte pieţe, disponibilitatea folosirii muncitorilor calificaţi şi calitatea sistemului de telecomunicaţii.

Bucureştiul stă foarte bine în privinţa costurilor pe care companiile le au cu forţa de muncă, situându-se, după acest criteriu, pe locul al doilea în Europa, după Varşovia.

În ceea ce priveşte nivelul de cunoaştere a limbilor străine a angajaţilor, Capitala ocupă locul al 28-lea în Europa.

Studiul European Cities Monitor a fost realizat prin intervievarea directorilor responsabili de găsirea de noi destinaţii de afaceri, din 500 de companii europene de top.