Bucureștenii vor putea circula pe autostradă până pe litoral, în curând. Stadiul lucrărilor. Video

Bucureștenii vor putea circula pe autostradă până pe litoral, în curând. Stadiul lucrărilor. Video Nod rutier A0-A2. Sursa foto: captură video

În curând, bucureștenii vor avea posibilitatea să călătorească spre litoral folosind exclusiv autostrada, datorită progreselor înregistrate recent la nodul rutier care va conecta Autostrada A0, adică centura Capitalei, cu Autostrada Soarelui A2.

Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, a inspectat progresul lucrărilor la nodul rutier, care se preconizează că ar putea fi finalizat și deschis traficului la sfârșitul lunii iulie.

Acesta a punctat principalele progrese făcute pe șantier.

Progrese la autostrada ce leagă Bucureștiul de litoralul românesc

Conform declarațiilor secretarului de stat, Lotul 1 al Autostrăzii Bucureștiului #A0 Sud include și construcția unuia dintre cele mai strategice noduri rutiere din România, respectiv nodul rutier care conectează Autostrada Bucureștiului #A0 cu Autostrada Soarelui #A2.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, pe zona bretelelor s-a demarat montarea rosturilor de dilatare, iar procesul de asfaltare pentru conectarea acestora la Autostrada A2 a început deja.

În plus, echipele lucrează cu mai multe finisoare, atât pe zona pasajului principal, cât și pe zona bretelelor.

Potrivit lui Irinel Ionel Scrioșteanu, de asemenea, prima cale de rulare dinspre Cernica spre Glina a fost deja asfaltată cu primul strat de asfalt.

Nod rutier

Nod rutier. Sursa foto: captură video

Totodată, echipele sunt angrenate în frezarea asfaltului în apropiere de autostrada A2 pentru a facilita conexiunea cu bretelele de încărcare-descărcare dintre A2 și A0.

Tronsonul, dat spre utilizare la sfârșitul lunii iulie

În plus, echipele sunt ocupate cu montarea parapetului, atât pe zona mediană, cât și pe zona laterală. De asemenea, se desfășoară lucrări la sistemul de iluminat public.

Acest tronson de autostradă cuprins între DN4 și A2 (cca 10 km) este următorul pe care îl vom da în trafic pe zona de Sud a Capitalei, pentru care presăm și sprijinim antreprenorul să finalizeze lucrările cât mai repede posibil, estimarea pentru darea în trafic fiind sfârșitul lunii iulie”, a mai scris Irinel Ionel Scrioșteanu într-o postare pe Facebook.