Evenimentul Zilei > Social > Haos. Bucureștenii la un pas de revoltă în prima zi a suspendării tramvaiului 41
Haos. Bucureștenii la un pas de revoltă în prima zi a suspendării tramvaiului 41

Haos. Bucureștenii la un pas de revoltă în prima zi a suspendării tramvaiului 41

Prima zi lucrătoare în care tramvaiul 41 nu a circulat a fost un coșmar pentru bucureștenii din cartierele Crângași, Drumul Taberei, Militari, Giulești și Turda

Încă de la ora 06.30, plecați către locurile lor de muncă, oamenii așteptau nerăbdători, în toate stațiile de pe traseu, autobuzele 641 și 642, înlocuitoarele tramvaiului în perioada 1 iunie – 1 septembrie. Soluția găsită de de STB a fost una nefericită, ca de obicei. 20 de autobuze 641 urmează traseul lui 41 din Prelungirea Ghencea până la Casa Presei Libere și alte 32 de mașini 642, care vin tot din Militari, se întorc înapoi după ce întorc la Podul Grant.

 

Într-un interval de aproximativ o oră, între șappte șo opt dimineața, oră de vârf, au trecut doar trei 641 arhipline și șapte 642 gol-goluțe. Nervoși, oamenii au început să bată cu pumni și să dea cu picioarele în ușile închise ale autobuzelor 642 care circulau, practic, fără călători. Șoferii îi îndemnau pe oameni să dea telefoane și să facă sesizări către conducerea STB și municipalitate. N-au scăpat de furia oamenilor nici vânzătoarele de bilete din cartierul Crângași. Abia către prânz traficul s-a normalizat cât de cât.