Informațiile colectate de Biroul Naţional de Statistică (ONS), în vederea realizării unui studiu, arată că 17% dintre locuitorii Londrei şi aproximativ 5% dintre cetăţenii Angliei au avut rezultate pozitive la testele care depistează anticorpii pentru coronavirus. Informația a fost prezentată publicului de secretarul de stat în ministerul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock.

Hancock a făcut acest anunţ după ce guvernul a semnat un acord cu companii farmaceutice pentru livrarea a 10 milioane de teste de anticorpi. El a declarat că autorităţile iau în considerare eliberarea unor certificate pentru persoanele care primesc un rezultat pozitiv la testele de anticorpi.

„Nu e vorba doar despre progresele clinice pe care le pot aduce aceste teste. Ci că faptul de a şti că o persoană deţine aceşti anticorpi ne va ajuta să înţelegem mai mult în viitor dacă aceasta prezintă un risc mai scăzut de a se infecta cu noul coronavirus, de a deceda din cauza coronavirusului şi de a transmite coronavirusul”, a precizat oficialul britanic.