Parlamentul de la Londra a aprobat săptămâna trecută o lege prin care îl obligă pe prim-ministru să ceară încă o exdintere a termenului pentru a evita o ieșire fără acord la 31 octombrie.

Premierul Johnson a răspuns că mai degrabă ar zăcea mort într-un șanț decât să ceară Bruxelles-ului o nouă amânare, ceea ce măreşte probabilitatea ca guvernul său să încerce să găsească o portiţă pentru a nu da curs legii sau pur şi simplu să o ignore.

Potrivit BBC şi Sky News, care citează surse parlamentare, deputaţi ai opoziţiei şi conservatori moderaţi excluşi din partid se pregătesc pentru un astfel de scenariu punând pe picioare o echipă de jurişti care să lupte în instanţă împotriva guvernului, dacă va fi necesar.

Informaţia a fost confirmată de liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, care a precizat că laburiştii nu sunt implicaţi ca partid în această iniţiativă, potrivit Agerpres.

Premierul britanic este de părere că singura soluție pentru Brexit o reprezintă un scrutin anticipat, pe care a încercat să îl convoge pentru 15 octombrie. Prin acest scrutin Johnson speră să atraga un nou mandat pentru a retrage Marea Britanie din UE la data stabilită.

După un prim eșec miercuri, guvernul va supune din nou la vot luni planul de convocare a alegerilor anticipate.

Te-ar putea interesa și: