Evenimentul Zilei > International > Brexit. Care sunt consecințele pentru lupta antitero
Brexit. Care sunt consecințele pentru lupta antitero

Brexit. Care sunt consecințele pentru lupta antitero

Ieșirea Marii Britanii din UE ridică întrebări cu privire la colaborarea serviciilor de informații

În condițiile în care amenințarea teroristă rămâne la un nivel ridicat, serviciile de informații britanice vor trebui să continuie colaborarea cu cele din alte țări europene.

Însă chestiunea accesului Marii Britanii la bazele de date polițienești europene va trebui să fie trașată în perioada următoare.

În timp ce Brexit-ul devine efectiv, vineri, se poate pune o întrebare cu iz cinematografic: Hubert Bonisseur de La Bath, alias OSS 117, și James Bond, celebrul agent 007, vor mai lucra, de mâine, împreună?

Mai practic: care va fi colaborarea serviciilor de informații între Franța și Marea Britanie (țări greu încercate de terorism) , în special cea legată de schimbul de informații sensibile?

O sursă din domeniul securității a afirmat, pentru 20 Minutes, că, dacă unele detalii rămân să fie puse la punct, „totul a fost făcut și va continua să fie făcut pentru ca Brexit să nu aibă nici un impact asupra dispozitivul de securitate benefic pentru ambele țări”.

„Nu avem cum să nu mai colaborăm pentru că amenințarea teroristă este foarte importantă”, a precizat sursa citată.

În ultimii ani, atacuri teroriste au lovit Parisul, Londra, Nisa sau Manchester. Potrivit Mediapart, comandoul care a acționat la 13 noiembrie la Paris și la Bruxelles a plănuit să atace și în Marea Britanie, înainte de a abandona această idee.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: