Evenimentul Zilei > Actualitate > Breaking News.Turcia, sub dărâmături! Cutremur cu magnitudinea 7. Imagini dramatice
Breaking News.Turcia, sub dărâmături! Cutremur cu magnitudinea 7. Imagini dramatice

Breaking News.Turcia, sub dărâmături! Cutremur cu magnitudinea 7. Imagini dramatice

Un cutremur puternic a lovit coasta Mării Egee a Turciei, la nord de insula greacă Samos, anunță BBC.
Mai multe clădiri s-au prăbușit!
Potivit Centrului Seismologic Europeano-Mediteranean (EMSC), seismul a avut magnitudinea 6,7. Cutremurul cu magnitudinea 7 a avut loc la aproximativ 17 km în largul coastei Izmirului și a fost resimțit până la Atena și Istanbul, potrivit USGS.
Nu există încă informații despre victime, dar mai multe clădiri din Izmir s-au prăbușit. Imaginile publicate pe Twitter arată oameni căutând prin ruine.

Ministrul de Interne, Suleyman Soylu, a spus că cel puțin 6 clădiri s-au prăbușit

Cutremurele sunt frecvente în Turcia. Aproximativ 17.000 de oameni au murit într-un cutremur major în Izmir, în 1999. Seismul s-a produs la o adâncime de 30 de kilometri, în apropierea orașelor Karabaglar (Turcia) și Néon, din Grecia, dar s-a simțit și în zona Capitalei, Atena, precum și în Portul Pireu.

cladire prabusita izmir cutremur captura twitter

Videoclipul de pe rețelele de socializare a arătat oameni care caută printre dărâmăturile clădirilor prăbușite.

Numeroase persoane au ieşit pe străzile oraşului costier Izmir din Turcia după acest cutremur de pământ, potrivit unor martori. Imagini publicate de radioteleviziunea publică turcă, TRT Haber, arată ruinele unei clădiri care s-a prăbuşit în centrul oraşului Izmir.

Rezidenţii din Samos, o insulă cu o populaţie de 45.000 de locuitori, au fost îndemnaţi să se îndepărteze de zonele de coastă, a precizat Eftyhmios Lekkas, directorul Organizaţiei elene pentru planificare antiseismică, pentru postul Skai TV din Grecia.

Ali Yerlikaya, guvernatorul din Istanbul, unde cutremurul a fost de asemenea resimţit, a anunţat că deocamdată nu există relatări despre producerea unor pagube materiale în metropola turcă.