Evenimentul Zilei > Justitie > UPDATE. Sorina Pintea, dusă la DNA! Fostul ministru al Sănătății, acuzată de corupție
UPDATE. Sorina Pintea, dusă la DNA! Fostul ministru al Sănătății, acuzată de corupție

UPDATE. Sorina Pintea, dusă la DNA! Fostul ministru al Sănătății, acuzată de corupție

Fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea a fost dusă la audieri la DNA, vineri după amiaza. Ultimele informații le puteți citi aici.

UPDATE 4 – Sorina Pintea a fost reținută de procurorii DNA, așa sună ultimele informații disponibile. Nu se știe până la această oră dacă Sorina Pintea a primit mandat de 24  de ore sau control judiciar.

„Sorina Pintea a  fost reținută pentru luare de MITĂ. Urmează să fie adusă în București. Acuzația ar fi că în calitate de președinte al comisiei de achiziții publice – e directoarea Spitalului Județean Baia Mare – ar fi primit o sumă de bani de la reprezentantul unei firme”, scria o ziaristă apropiată de DNA, Ondine Gherguț.

Totodată „conform surselor apropiate anchetei, un individ ar fi mers la biroul fostului ministru al Sănătăţii (n.red- Sorina Pintea), unde ar fi discutat despre contracte de servicii medicale şi produse de curăţenie pentru spital. După ce ar fi părăsit biroul Sorinei Pintea, acesta ar fi lăsat pe hol un plic de bani unei femei şi ar fi anunţat procurorii că banii au ajuns la angajata aflată pe hol. Banii nu au ajuns în biroul lui Pintea sau în mâna acesteia. Bărbatul i-ar fi spus angajatei pe hol că plicul este pentru doamna Pintea, după care ar fi venit procurorii”, relatează Adevărul

UPDATE 3 – Ulterior percheziţiei de la Baia Mare, o maşină a DNA a plecat spre Bucureşti, Sorina Pintea fiind adusă cu mandat, pentru audieri, la DNA central.


UPDATE 2 – Procurorul șef Crin Bologa a confirmat că „Direcția Națională Anticorupție a organizat vineri o acțiune de prindere în flagrant, la Spitalul Județean din Baia Mare, în care este vizat și fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, în legătură cu un contract de achiziții”, potrivit HotNews.ro.


UPDATE – „Este vorba despre un flagrant, care vizează o procedură de achiziţii publice. Acţiunea nu s-a încheiat încă. Persoana vizată va fi adusă la Bucureşti pentru a audieri”, au declarat reprezentanţii biroului de presă al DNA, citați de Stiripesurse.

Conform acelorași surse, flagrantul în urma căruia a fost prinsă Sorinei Pintea ar fi fost făcut de procurorii DNA central, în jurul orei 15.00. Fostul ministru ar fi condiţionat achiziţia de echipamente și materiale împotriva coronavirusului de primirea unei sume 120.000 de lei, iar banii ar fi fost înseriaţi la DNA.


Potrivit primelor informații ar fi vorba despre un flagrant organizat de procurori, într-un dosar de corupție.

Este vorba despre o posibilă mită de 120.000 de lei, pentru un contract de achiziție a unor echipamente și produse medicale de protecție în contextul crizei coronavirusului.

În acest moment procurorii anticorupție percheziționează biroul de manager al Spitalului Județean din Baia Mare.

După percheziție, Sorina Pintea va ajunge la audieri la DNA.

Practica DNA este de a opera rețineri după flagranturi, dar dată fiind situația medicală recentă a Sorinei Pintea, lucrurile pot avea și un alt deznodământ.