Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Gorj au decis suspendarea activității fabricii de tricotaje din Motru, începând cu data de 21 aprilie a.c., pe o perioadă de 14 zile, cu drept de prelungire în funcție de evoluția epidemiologică. ”Redeschiderea unității se va face numai cu acordul Direcției de Sănătate Publică Gorj”, susțin cei de la DSP Gorj.

Oficial, măsura a fost luată pentru a se preveni răspândirea infecției cu noul coronavirus, după ce patru muncitori au au fost confirmați pozitiv. ”Apariția a patru cazuri confirmate pozitiv COVID-19 , în rândul angajaților; Internarea altor cinci persoane în Spitalul Municipal Motru, din rândul angajaților; Instituirea măsurii de izolare la domiciliu pentru 172 de angajați ai fabricii de tricotaje”, se arată în comunicatul DSP Gorj.

În județul Gorj, situația din punct de vedere epidemiologic se prezenta luni, la ora 13, astfel:

-320 persoane în carantină instituționalizată, din care 53 de persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 de ore;
-606 persoane se află în autoizolare la domiciliu, din care 21 persoane au intrat în autoizolare la domiciliu și 32 persoane au ieșit din autoizolarea la domiciliu în ultimele 24 de ore;
-17 cazuri confirmate cu COVID-19 (pe raza județului Gorj), din care: 7 persoane vindecate și externate; 8 persoane internate și 2 persoane decedate.