Evenimentul Zilei > Politica > Breaking news! PNL și PSD s-au înțeles. Marcel Ciolacu și Florin Cîțu au confirmat
Breaking news! PNL și PSD s-au înțeles. Marcel Ciolacu și Florin Cîțu au confirmat

Breaking news! PNL și PSD s-au înțeles. Marcel Ciolacu și Florin Cîțu au confirmat

Criza politică din România se poate termina luni! Anunțul momentului a fost confirmat vineri de președintele PSD, Marcel Ciolacu, dar și de președintele PNL, Florin Cîțu. Cei doi lideri politici au subliniat că au ajuns la un acord în cadrul evenimentului „Topul Naţional al firmelor private din România”.

În cadrul evenimentului citat, Marcel Ciolacu a dezvăluit că își asumă reluarea colaborării cu PNL, după ce social-democrații și liberalii au format USL în decembrie 2011.

Totodată, liderul PSD a subliniat că pentru binele României, nu există altă soluție politică. Mai departe, Ciolacu a spus că a ignorat cercetările sociologice și consecințele unei asocieri cu PNL tocmai pentru a opri criza politică din România.

Pentru moment, PSD și PNL au schițat o listă cu ministerele de care urmează să se ocupe și au stabilit o perioadă în care doresc să facă reformele promise românilor.

„Ieri (n.r. – joi, 4 octombrie 2021), ca reprezentat al PSD, am avut prima întâlnire cu domnul Cîțu, președintele PNL. Sunt ferm convins, din acest moment, că atât eu, cât și colegul meu, domnul Florin Cîțu, vom fi sub un asediu al unor oameni care au alte priorități.

Marcel Ciolacu l-a pregătit pe Florin Cîțu

Cîțu și Ciolacu se salută ca în pandemie. Foto: arhiva EVZ

Vom fi sub un asediu al celor care vor încerca să ne demonstreze că direcția în care am plecat nu e cea corectă. Fiecare dintre noi știm ce am greșit. Îmi pare rău, cu adevărat voi ați greșit mai mult fiindcă ați fost la putere”, a spus Ciolacu în cadrul întâlnirii cu oamenii de afaceri.

„Eu vreau să vă asigur de buna mea credință și după discuția de ieri vă spun că am depășit momentul în care am făcut socotelile de sondaje, de procente, de poziționări. Eu consider că în acest moment de răscruce al României, nu avem altă soluție politică.

Dacă vom continua războiul dintre cele două partide mari la anul, în martie, vom vorbi despre o nouă criză politică. Vom vorbi despre alegeri anticipate și să nu credeți că cei care vor să stăpânească această țară prin dezbinarea românilor se vor opri aici.

Ciolacu își asumă proiectul, Cîțu anunță luni

Îmi asum acest proiect. Sper să reușim să îl realizăm, dar categoric, în acest proiect eu nu mă voi angrena decât cu partenerii sociali într-un mod activ. IMM-urile trebuiau prinse în PNRR.

Din păcate, când am cerut asta, vocea noastră nu a fost auzită. Zilele acestea am pregătit împreună cu specialiștii noștri programul celor 100 de măsuri urgente pentru noul guvern. Am alocat o atenție sporită pentru IMM-uri”, a completat Marcel Ciolacu.

Ciolacu i-a transmis un mesaj premierului interimar Florin Cîțu chiar în debutul discursului: „Domnule prim-ministru, am lucrat la discurs înainte de întâlnirea de aseară. Asta nu este o veste foarte bună, dar vestea bună este că astăzi la cafea am reușit să redresez lucrurile.″

Amintim că în declarațiile de presă de la finalul întâlnirii cu reprezentanții mediului de afaceri, Florin Cîțu a lăsat de înțeles că s-a ajuns la un acord cu PSD. Mai departe, anunțul oficial ar urma să fie luat în Biroul Politic Național (BPN) al PNL.

Cîțu a subliniat că o decizie majoră, precum alianța cu PSD, trebuie decisă în cadrul partidului, nu de către un singur om, așa cum era înainte.