Evenimentul Zilei > Politica > Marcel Ciolacu neagă negocieri ascunse cu Florin Cîțu. Liberalii au intrat în alertă: „Sper că nu. Noi lucrăm în echipă”
Marcel Ciolacu neagă negocieri ascunse cu Florin Cîțu. Liberalii au intrat în alertă: „Sper că nu. Noi lucrăm în echipă”

Marcel Ciolacu neagă negocieri ascunse cu Florin Cîțu. Liberalii au intrat în alertă: „Sper că nu. Noi lucrăm în echipă”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că nu s-a întâlnit cu Florin Cîțu, miercuri seară, 3 noiembrie, pentru a purta negocieri. Poziția liderului social-democraților vine în contextul în care surse politice solide au dezvăluit că cei doi politicieni s-au pus la masă fără a-și anunța echipele de negociere. De altfel, niciun liberal nu pare să știe concret unde se află în prezent Florin Cîțu.

„Am avut o discuție cu domnul Florin Cîțu telefonic. Nu m-am văzut cu domnul Florin Cîțu. Urmează să stabilim când are loc întâlnirea, probabil mâine la prânz, la Parlament. Vom discuta pe programul de guvernare și cum vedem noi lucrurile.

Marcel Ciolacu spune că nu s-a întâlnit cu Florin Cîțu

Am avut o discuție cu domnul Florin Cîțu că mâine ne vom vedea. Am anunțat că PSD va merge la consultări cu o propunere de premier. Nu s-a discutat, încă (n.r. dacă va fi Ciolacu propunerea PSD de premier). Lăsați-mă să vorbesc cu colegii. Nu m-am văzut cu domnul Florin Cîțu, ca să fie foarte clar.”, a declarat președintele PSD miercuri seară.

Pe de altă parte, nu ar fi prima dată când Marcel Ciolacu ar nega întâlniri avute pe la spatele echipelor de negociere. Același lucru s-ar fi întâmplat și la runda discuțiilor privind Guvernul Nicolae Ciucă.

Rareș Bogdan, agitat: Speră că liderul PNL nu l-a lucrat pe la spate

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a spus, miercuri seară, întrebat fiind dacă Florin Cîțu negociază în acel moment cu Marcel Ciolacu că „speră” că nu. Pe de altă parte, nimeni din conducerea partidului nu știa unde se afla. În urmă cu scurt timp, în jurul orei 17.25, președintele PNL s-a întors la sediul partidului. Acesta a refuzat să spună presei de unde a venit.

„Am auzit (informația că ar fi o întâlnire), sper că nu. Nu cred, pentru ca Florin Cîțu e președintele partidului nostru și noi lucram în echipă. Sunt convins că Florin Cîțu nu a făcut o întâlnire fără să ne comunice. Am încredere în el. Noi venim de la Parlament, probabil premierul e la Guvern, nu cred că are o întâlnire în absența noastră cu PSD”, a zis, supărat, Rareș Bogdan.

„Din punctul nostru de vedere, coaliția trebuia sa fie locul unde sa aibă loc dezbateri, chiar si tensiuni, iar discutiile sa nu fie duse în Guvern. Timpul este extrem de scurt pentru ca dincolo de problema foarte grava cu pandemia, factura, PNRR-ul… Sunt lucruri care înseamnă bugetul pentru anul 2022. Urmează discutii cu PSD și probabil o a doua runda de discutii cu USR. Discutiile PSD au loc cu presedintele PNL și presedintele PSD”, a declarat Gheorghe Flutur, miercuri seară.