Evenimentul Zilei > Politica > PSD intenționează să meargă la Cotroceni cu o propunere de premier. Cine ar putea fi acesta
PSD intenționează să meargă la Cotroceni cu o propunere de premier. Cine ar putea fi acesta

PSD intenționează să meargă la Cotroceni cu o propunere de premier. Cine ar putea fi acesta

Liderii PSD se întrunesc, marți, în ședința CPN, pentru a discuta o eventuală propunere de prim ministru, după ce premierul desemnat Nicolae Ciucă și-a depus mandatul. Șeful social-democraților, Marcel Ciolacu, ia în calcul să meargă la Cotroceni cu o propunere de premier al PSD.

Marcel Ciolacu le-a spus colegilor din PSD este probabil ca la următoarea rundă de consultări cu președintele Klaus Iohannis, social-democrații să meargă cu o propunere proprie de premier.

În partid sunt voci care spun că propunerea de premier a PSD ar putea fi chiar Marcel Ciolacu.

Ciolacu confirmă că PSD-ul își asumă intrarea la guvernare

El a spus marți că PSD presupune o intrare în guvern și toate scenariile rămân deschise.

„Nu este prima dată când spunem că și PSD-ul își asumă intrarea la guvernare în această criză. Vom vedea în ce direcție merg lucrurile. (…) Am remarcat că, după încă zece zile de criză, unii lideri politici au spus clar că un guvern minoritar nu poate trece prin parlament, ceea ce spunem noi încă de la începutul crizei, că indiferent dacă este un guvern USR, PNL sau PSD, România nu are nevoie de o minoritate. guvern acum”, a spus Ciolacu, la sediul PSD.

Întrebat care sunt condițiile social-democraților pentru a intra la guvernare, Ciolacu a răspuns: „Toate scenariile rămân deschise și cred cu tărie că revenirea la oameni este cea mai corectă. Nu avem condiții, nu am discutat. Vorbesc cu oricine. la telefon nu am retineri indiferent din ce domeniu politic provin aceste apeluri (…) Vorbesc la telefon cu toți actorii politici care pot ajuta la ieșirea din aceasta criza si la revenirea la adevăratele probleme ale poporul român”.

A făcut un apel la responsabilitate. „Le rog tuturor reprezentanților partidelor parlamentare să fie foarte atenți la ceea ce vorbim în această perioadă, pentru că toți suntem responsabili pentru declarațiile noastre”, a adăugat Ciolacu, întrebat despre declarațiile critice făcute față de PSD de liderul PNL, Florin Cițu.

„Nu am nicio certitudine, ca nu sunt Nostradamus”

Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis l-a contactat, liderul PSD a spus că nu a avut o discuție cu șeful statului.

„Nu am nicio certitudine, ca nu sunt Nostradamus. Am certitudinea că în acest moment toata lumea și-a dat seama că trebuie să revenim la adevăratele probleme ale românilor”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Biroul Executiv al PNL a decis, luni seara, ca Nicolae Ciuca să își depună mandatul de prim-ministru desemnat iar mandatul de negociere sa fie mai deschis, a anunțat președintele liberalilor, Florin Ciuț, scrie Agerpres.