Evenimentul Zilei > Politica > „Întindem prea mult coarda”. Marcel Ciolacu pune presiuni pe Nicolae Ciucă: „Răbdarea românilor se apropie de sfârșit”
„Întindem prea mult coarda”. Marcel Ciolacu pune presiuni pe Nicolae Ciucă: „Răbdarea românilor se apropie de sfârșit”

„Întindem prea mult coarda”. Marcel Ciolacu pune presiuni pe Nicolae Ciucă: „Răbdarea românilor se apropie de sfârșit”

Premierul desemnat pentru formarea unui nou Guvern, Nicolae Ciucă, este supus presiunilor. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, solicită liberalului să ia cât mai repede o decizie pentru a scoate România din crizele în care se află. De altfel, social-democrații iau în calcul orice variantă „serioasă” pentru deblocarea situației în care se află Guvernul în prezent. Nicolae Ciucă are termen până sâmbătă, 30 octombrie, pentru formarea unui Cabinet.

„Cred că răbdarea românilor se apropie de sfârșit. Până sâmbătă, domnul prim-ministru desemnat trebuie să vina cu lista de miniștri”, a declarat Marcel Ciolacu joi, 28 octombrie, reiterând că PSD a propus chiar de la începutul crizei politice un Guvern tehnocrat până la susținerea unor alegeri interimare. De altfel, liderul social-democraților nu a exclus susținerea unui Executiv de specialiști nici în prezent.

Marcel Ciolacu susține orice soluție „serioasă”

„Prima propunere a PSD a fost să avem un guvern de tehnocrați, care să conducă țara până la alegerile generale interimare. Este o posibilitate și nu trebuie exclusă. Este o variantă ca Nicolae Ciucă să conducă un guvern de tehnocrați. Eu iau în considerare toate variantele serioasă pentru deblocarea acestei crize. Nu condiționez nimic, termenii în care vorbim în această dimineață sunt normali si responsabili”, a declarat Marcel Ciolacu.

Pe de altă parte însă, miercuri seară, președintele Consiliului Național PSD, Vasile Dîncu, a transmis că social-democrații nu vor să susțină un guvern limitat pentru că „în șase luni nu poți rezolva probleme majore ale țării”. Vasile Dîncu a precizat că s-ar dori, mai degrabă, discuții referitoare la o guvernare care să dureze până în anul 2024. În cursul dimineții de miercuri, Marcel Ciolacu nu a respins ideea de intrare a PSD la guvernare.

„Răbdarea românilor se apropie de sfârșit”

Liderul PSD a mai susținut, joi, că politicienii trebuie neapărat să ia niște decizii concrete. „Fac un apel la toți liderii politici cu reprezentare parlamentară că deja întindem prea mult coarda și este momentul să luăm o decizie. Cea mai proastă decizie este să nu iei nicio decizie.

Am discuții în continuare cu premierul desemnat. Am aceleași așteptări ca și românii: să deblocăm această criză politică. Liderii politici trebuie sa ia decizii. Nu mă faceți să… Cred că răbdarea românilor se apropie de sfârșit. Pana sâmbătă, domnul prim-ministru desemnat trebuie să vina cu lista de miniștri”, a subliniat Marcel Ciolacu.

Sâmbătă, 30 octombrie, Cabinetul Ciucă va trebui să treacă testul suprem în Plenul Parlamentului.