Evenimentul Zilei > Politica > Reacția PSD după ce Nicolae Ciucă și-a depus mandatul de premier. Intră social-democrații la guvernare, alături de PNL?
Reacția PSD după ce Nicolae Ciucă și-a depus mandatul de premier. Intră social-democrații la guvernare, alături de PNL?

Reacția PSD după ce Nicolae Ciucă și-a depus mandatul de premier. Intră social-democrații la guvernare, alături de PNL?

Unul dintre liderii PSD, Vasile Dîncu, a vorbit despre posibilitatea ca social-democrații să formeze o alianță de guvernare alături de cei de la PNL.

PSD a reacționat, după ce Nicoale Ciucă, ministrul desemnat, și-a anunțat intenția de a-și depune mandatul. Social-democrații au vorbit despre posibilitatea formării unei coaliții. Vasile Dîncu, președintelui Consiliului Naţional al PSD, a afirmat că vor avea consultări pentru a se decide dacă PSD intră la guvernare cu PNL.

Ce spune Vasile Dîncu despre intrarea PSD la guvernare alături de PNL

Încă este mingea la preşedintele României şi la PNL. Ei sunt la bătaie în acest moment. Noi suntem circumspecţi în momentul ăsta, dar asta nu înseamnă că suntem negativişti”, a afirmat Vasile Dîncu la Digi 24. El a mai precizată că PNL va negocia, mai întâi, cu USR, fost partener de guvernare.

Dâncu a adus aminte și de programul propus de social-democrați, care nu a fost niciodată discutat. „Ne gândim că prima lor variantă pe care o vor alege în mod firesc, şi noi înţelegem de ce, vor încerca să readucă USR-ul, pe Dacian Cioloş, la masa negocierilor pentru a face împreună o majoritate.

Dacă nu vor recurge la acest lucru, atunci noi aşteptăm să vedem ofertele pe care le vor face celelalte partide. Noi am fost flexibili încă de la început şi le-am cerut şi lor să nu mai pierdem timpul, să treacă peste acea soluţie cu Guvernul minoritar.

Acum noi am propus program, puncte de program, am propus Guvern de tehnocraţi sau în ultima instanţa, dar nu am putut să discutăm acest lucru, nu l-am discutat niciodată serios, au fost doar discuţii individuale sau o participare a PSD eventual la o guvernare”, a mai precizat Vasile Dîncu.

Social-democrații nu au fost invitați până acum să formeze o alianță

Până acum, cei de la PSD nu au primit o invitație pentru a intra la guvernare. „Acesta nu este un lucru foarte simplu pentru că noi putem lua o decizie peste noapte, nici preşedintele, nici noi. Există multe incompatibilităţi care au fost chiar în această perioadă mi s-au părut că s-au multiplicat între PNL şi PSD.

Ei au o hotărâre a unui for important – lipsa de colaborare cu PSD. Dacă va dispărea şi această piedică ultima statutară, vom consulta şi noi partidul în zilele acestea repede şi vom găsi o soluţie. Nu spunem din start că vrem să participăm pentru că nu ne-a invitat nimeni, nici înainte şi nici acum. Suntem deschişi să căutăm o soluţie împreună cu PNL şi celelalte partide, USR şi ceilalţi”, a conchis Dîncu.