Evenimentul Zilei > Justitie > Lovitură năprasnică pentru Rareş Bogdan şi Oreste. Au pierdut procesul cu Ionuț Cristache. Ce sume trebuie să scoată din buzunare
Lovitură năprasnică pentru Rareş Bogdan şi Oreste. Au pierdut procesul cu Ionuț Cristache. Ce sume trebuie să scoată din buzunare

Lovitură năprasnică pentru Rareş Bogdan şi Oreste. Au pierdut procesul cu Ionuț Cristache. Ce sume trebuie să scoată din buzunare

Pârâții Rareș Bogdan şi Oreste au pierdut procesul cu Ionuț Cristache. Cei doi au de plătit daune morale jurnalistului de la TVR după ce aceștia l-au numit într-o emisiune la Realitatea ”slugă absolută”.

În speța menționată, Curtea de Apel București a hotărât săptămâna trecută să-i dea câștig de cauză jurnalistului TVR Ionuț Cristache în procesul având ca obiect „acțiune în răspundere delictuală”, deschis contra politicianului Rareș Bogdan și a jurnalistului Oreste Teodorescu, precum și a societății Realitatea Media SA.

Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa apelată, în sensul că: Obligă pe pârâtul Alexandru Oreste Teodorescu Scarlat să plătească reclamantului suma de 10.000 lei cu titlu de daune morale.

Menţine restul dispozițiilor sentinței. Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea se va depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluției la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei

Rareş Bogdan şi Oreste sunt obligaţi de instanţă să plătească daune morale Ionuț Cristache

În documentul cu hotarârea 1358/2021 14.10.2021 se arată:  Prin urmare, instanța de apel a modificat, prin decizia sa, doar cuantumul daunelor morale pe care Oreste Teodorescu ar urma să i le plătească lui Ionuț Cristache, dacă sentința va rămâne definitivă.

Tribunalul București a decis, în primă instanță, să-l oblige pe pârâtul Alexandru Oreste Teodorescu Scarlat la plata către reclamantul Ionuț Cristache a sumei de 30.000 lei cu titlu de daune morale.

De asemenea, instanța a hotărât să-l oblige și pe pârâtul Rareş Bogdan la plata către reclamant a sumei de 10. 000 lei cu titlu de daune morale.

La rândul său, pârâta Realitatea Media SA a fost obligată la redarea conținutului dispozitivului prezentei hotărâri în cadrul emisiunii ,,Jocuri de putere,, difuzată de postul Realitatea TV în termen de 10 zile de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

Ionuț Cristache i-a dat în judecată pe Rareș Bogdan și Oreste Teodorescu, după ce aceștia l-au numit ”slugă absolută”

Scandalul a început după ce Rareș Bogdan l-a acuzat pe Ionuț Cristache de faptul că urmărește anumite interese politice și nu este echidistant, deși are o emisiune la televiziunea publică.

„La televiziunea națională este un băiețaș plecat de la Antena 3 și care îi cântă de parcă este sluga absolută. Nu știu cum îi țin ăia acolo. Eu nu am văzut în viața mea așa ceva. La televiziunea națională ar trebui să fie cei mai echidistanți. E sluga absolută”, a spus actualul europarlamentar Rareș Bogdan, informează justnews.ro.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: