Evenimentul Zilei > International > Update. Breaking News. Democrații s-au hotărât. Care sunt acuzațiile împotriva lui Trump
Update. Breaking News. Democrații s-au hotărât. Care sunt acuzațiile împotriva lui Trump

Update. Breaking News. Democrații s-au hotărât. Care sunt acuzațiile împotriva lui Trump

Comitetul judiciar al Camerei din SUA, controlat de democrați, a dezvăluit, marți, capetele de acuzare împotriva președintelui american, Donald Trump.

Update: Imediat după ce Comisia a făcut anunțul capetelor de acuzare, Trump a reacționat imediat negând acuzațiile.

„Nadler tocmai a spus că eu am exercitat presiuni asupra Ucrainei pentru a interfera asupra scrutinului prezidenţial din 2020. Este ridicol şi el ştie că nu este adevărat. Atât preşedintele, cât şi ministrul de Externe din Ucraina au declarat de multe ori că nu au fost presiuni. Nadler şi democraţii ştiu acest lucru, dar nu vor să recunoască!”, a declarat președintele american Donald Trump pe Twitter.


Știrea inițială: Chiar primul articol dezvăluit de șeful comisiei, Jerry Nadler, îl acuză pe Donald Trump de abuz de putere, iar al doilea îl acuză că a împiedicat Congresul. Președintele este acuzat că a beneficiat de ajutorul Ucrainei din motive politice interne, anunță CNN.

Trump insistă însă că a făcut „nimic rău” și a respins procesul ca „nebunie”.

Concret, președintele SUA este acuzat că a abuzat de puterea funcției în beneficiul propriu și a sacrificat astfel securitatea națională, suspendând ajutorul militar destinat Ucrainei și condiționând o întâlnire cu Vladimir Zelenski, pentru a convinge Kievul să lanseze o anchetă împotriva lui Joe Biden, potențial contracandidat la alegerile prezidențiale de anul viitor.

Redactarea actului de acuzare este ultimul pas până la votul din Camera Reprezentanților.

Camera Reprezentanţilor a Congresului Statelor Unite îl pune sub acuzare pe preşedintele Donald Trump după ancheta desfăşurată, este concluzia preşedintei camerei inferioare a legislativului american, Nancy Pelosi.

În cazul în care va fi demis, Trump ar putea totuşi să candideze din nou în 2020, dacă nu îi este interzis acest lucru explicit de către senat. Dacă va fi condamnat şi demis, actualul vicepreşedinte Mike Pence va deveni preşedintele Statelor Unite pentru restul rămas de mandat care expiră în ianuarie 2021.

Trump ar putea să fie al treilea preşedinte din istoria Statelor Unite care să fie pus sub acuzare de Camera Reprezentanţilor. Înaintea lui au mai fost puşi sub acuzare preşedinţii Andrew Johnson (1865-1869) şi Bill Clinton (1993-2001).