Potrivit premierului italian, în toată țara vor fi închise toate afacerile, mai puțin farmaciile și supermarketurile.

Decizia vine după ce Italia a depășit 10.000 de cazuri de infectare cu coronavirus și 827 de morți, dar și 1.045 de persoane vindecate.

„Toate activitățile comerciale cu amănuntul, cu excepția celor referitoare la utilități, servicii publice esențiale, vânzarea de necesități de bază și standuri din toate centrele comerciale, magazinele din interiorul lor și departamentele de vânzare a mărfurilor neesențiale; piețe stradale și interioare și structuri de vânzări medii și mari; baruri, pub-uri, restaurante de tot felul; activități de servicii meșteșugărești (de exemplu, coafor, cabinete estetice etc.), cu excepția serviciilor de urgență; toate hotelurile și orice alte activități destinate recepției, cu excepția celor identificate ca fiind necesare în vederea desfășurării de activități de serviciu public; suspendarea tuturor serviciilor cantinelor atât în ​​facilitățile publice, cât și în cele private; închiderea tuturor serviciilor terțiare și profesionale, cu excepția celor legate de utilitatea publică”, a declarat Conte.

Ce se închide?

Potrivit premierului, activitățile de vânzare cu amănuntul sunt suspendate, „cu excepția vânzării de produse alimentare și a necesităților de bază”. Piețele stradale se închid. Barurilem pub-urile, restaurantele… de asemenea, închise.

Ce rămâne deschis?

Activități comerciale legate de vânzarea de alimente și necesități de bază, farmacii, redacţiile publicaţiilor, tutungeriile: toate trebuie să respecte regulile de siguranță interpersonală de un metru. Livrarea la domiciliu este permisă, în conformitate cu normele sanitare foarte precise. Restaurantele rămân deschise în zonele de servicii rutiere și de autostrăzi și în gări, aeroporturi și spitalele.