UPDATE. Ultimele informații sunt că 17 rachete au căzut peste Baza Aeriană Balad, în nordul Bagdadului, iar forțele militare SUA sunt prezente în bază.  Nu există încă un raport al victimelor.
———————————————————————————————————————————-
La scurt timp după anunțul oferit de agenția de presă, Gardienii Revoluției au transmis că rachetele din 8 ianuarie nu au fost destinare uciderii soldaților americani.

 

 

 

Mai multe rachete au lovit Baza Aeriană Balad, din nordul Bagdadului, în care se aflau soldați americani. Patru persoane au fost rănite, arată primele cercetări, dintre care doi sunt ofițeri! 

Bombele au căzut pe o șosea de lângă bază, titrează The Independent.  Armata irakiană a reacționat imediat după explozii, comunicând oficial că 8 rachete au căzut în baza aeriană Balad. Totodată, nu există, în acest moment, indicații că acest atac are legătură cu Teheran.

Regiunea a devenit un epicentru al conflictului dintre Iran și SUA, după ce Donald Trump a ordonat uciderea a doi generali, dintre care unul fiind Quassem Soleimani, liderul temutelor forțe Quds. Atacul lui Trump a fost pe 2 ianuarie, la aeroportul internațional din Bagdad.

Departamentul de Apărare al SUA a motivat, atunci, că Soleimani „plănuia să atace diplomați și militari americani din Irak și că acesta a aprobat atacul asupra ambasadei SUA în Bagdad”.

Liderul Iranului, Ayatollah Ali Khamenei a amenințat spunând că „o ripostă dură e în așteptare” în urma uciderii lui Soleimani, care a fost descris ca fiind „arhitectul” luptelor pe care le dă Teheranul pe toată întinderea Orientului Mijlociu.

Revenim cu detalii