Evenimentul Zilei > Justitie > Dragnea, scos din închisoare! De ce au decis asta judecătorii. Zgondea îl judecă pe Zgonea
Dragnea, scos din închisoare! De ce au decis asta judecătorii. Zgondea îl judecă pe Zgonea

Dragnea, scos din închisoare! De ce au decis asta judecătorii. Zgondea îl judecă pe Zgonea

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea va fi scos din închisoare pentru a fi dus la Tribunalul București, unde urmează să fie audiat ca martor.

Este vorba despre un dosar în care este judecat fostul președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

Ședința de judecată va fi însă secretă, astfel că Dragnea nu va putea fi văzut de presă sau de ceilalți justițiabili. Procurorul de şedinţă a susţinut că audierile ar trebui să se facă în şedinţă publică, însă judecătorul Gheorghe Tudorel Zgondea a precizat că, ”având în vedere calitatea publică a martorilor”, se impune ca şedinţa să fie cu uşile închise.

Reamintim că, după cum a relatat Evz, procurorii DNA – Serviciul Teritorial Ploiești au decis să-l trimită în judecată, sub control judiciar, pe fostul președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, pentru infracțiunea de trafic de influență. Prejudiciul a fost estimat de magistrații anticorupție la peste 60.000 lei. Dosarul a fost trimis la Tribunalul București.

„În perioada cu iulie 2012 – aprilie 2013, când îndeplinea funcția de președinte al Camerei Deputaților și totodată vicepreședinte al unei formațiuni politice, Valeriu Zgonea ar fi acceptat promisiunea făcută de inculpatul Dobrică Dumitru, consilier județean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, în schimbul influenței pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor funcționari publici și a promis că-i va determina să numească într-o importantă funcție publică o rudă a lui Dobrică Dumitru”, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit DNA, Valeriu Zgonea ar fi primit de la inculpatul Dobrică Dumitru foloase necuvenite în sumă totală de 62.143 lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism și cheltuieli legate de construirea unei case de vacanță în județul Covasna.

„La data de 22 aprilie 2013, ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu – Ștefan, persoana respectivă a fost numită în funcția de președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informațională, deși nu avea pregătire de specialitate în domeniu.Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu -Ștefan, persoana respectivă și-a păstrat funcția la nivelul administrației publice centrale, fiind numită, la data de 23 ianuarie 2014, în funcția de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale. În cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii până la concurența sumei de 62.143 lei”, mai arată DNA.

Știre în curs de actualizare