Evenimentul Zilei > Actualitate > Breaking News. Cum explică Raed Arafat declarația sa despre „pierderea luptei cu COVID-19”
Breaking News. Cum explică Raed Arafat declarația sa despre „pierderea luptei cu COVID-19”

Breaking News. Cum explică Raed Arafat declarația sa despre „pierderea luptei cu COVID-19”

Situația devine îngrijorătoare din zi în zi, iar șeful DSU a făcut câteva precizări.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a ținut să facă precizări, sâmbătă seara, legate de câteva afirmații despre care susține că i-au fost înțelese greșit. Ideea lansată de Arafat se referea la lupta pierdută de țara noastră contra coronavirusului, așa că medicul a postat un mesaj pe contul de Facebook.

„Astazi s-a publicat de mai multe agentii de presa o afirmatie atribuita mie referitoare la „pierderea luptei cu COVID-19”. Afirmatia s-ar fi facut in cadrul emisiunii din seara trecuta la Digi24.
Singura referire in cadrul emsiunii la pierderea luptei cu COVID-19 era cand am vorbit de colega noastra de la compartimentul de primiri urgente Fetesti, care a pierdut lupta cu COVID-19 decedand in noaptea de Joi spre Vineri”, a scris Raed Arafat.
S-a referit la decesul șefei UPU de la Fetești
Secretarul de stat din Ministerul de Interne a mai spus că „Eu chiar cred ca impreuna putem reusi sa limitam impactul pandemiei in Romania si sa salvam cat mai multe vieti. Niciodata nu ma veti auzi afirmand ca am pierdut o luptapentru ca acest lucru ar insemna implicit ca nu mai avem ce face, ce nu este deloc adevarat. Personal, cred ca masurile pe care le luam si le implementam vor sta la baza opririi cresterii numarului cazurilor, la atingerea unui platou si la inceperea unui trend descrecator. Acest lucru necesita timp si un efort comun depus de noi toti. Le multumesc agentiilor de presa care au corectat stirea initiala!”, a scris Raed Arafat.
„Din păcate, după o lună de luptă cu COVID-19, din păcate am pierdut-o”, afirmase Arafat la Digi 24, referindu-se la decesul Mioarei Neagu, șefa unității de primiri urgență din cadrul Spitalului de la Fetești.
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.