Evenimentul Zilei > International > Breaking News. Clădirea Universității s-a prăbușit! Cel puțin 3 morți și zeci de răniți
Breaking News. Clădirea Universității s-a prăbușit! Cel puțin 3 morți și zeci de răniți

Breaking News. Clădirea Universității s-a prăbușit! Cel puțin 3 morți și zeci de răniți

Un incident grav a avut loc la una dintre cele mai importante universități. O clădire care se afla în construcție s-a prăbușit.

Tragicul incident a avut loc marți, la Universitatea Curtin din Australia de Vest, mass-media locale informând că zeci de persoane au fost rănite. Din nefericire, evenimentul s-a soldat cu decesul a cel puțin trei persoane care făceau parte din echipa care lucra la construcția clădirii.

Informațiile oferite de mass-media locale au fost confirmate de către autorități.

Incidentul a avut loc în campusul Bentley din Perth. În urma dezastrului, Universitatea Curtin a  precizat că nenorocirea s-a produs la o clădire ce se afla în construcţie şi că nu a fost implicat niciun student sau membru al personalului,  scrie ziarul The West Australian.

BREAKING NEWS. Se închid sau nu școlile?! Adevărul despre rata de transmitere din Capitală

Clădirea al cărei tavan sa prăbușit făcea parte dintr-un proiect denumit The Exchange, alături de un hotel, unităţi de cazare pentru studenţi şi spaţii comerciale.

În anul 2019, un incident similar a avut loc la una dintre cele mai prestigioase universități din Rusia

O clădire a Universității din Sankt Petersburg s-a prăbușit și mai multe persoane au fost prinse sub dărâmături, conform agențiilor de presă ruse, citate de Reuters.

Zidurile unui imobil al Universităţii din Sankt Petersburg (nord-vestul Rusiei) s-au prăbușit sâmbătă, mai multe persoane au fost prinse sub dărâmături. Clădirea cu pricina se afla în renovare.

La momentul respectiv, Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a declarat că e posibil ca printre persoanele prinse sub dărâmături să fie și români.

Deşi România nu are un program de schimb de studenţi cu această instituţie de învăţământ, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, susţine că nu este exclus ca printre cei prinși sub dărâmături să fie şi români.

„Noi nu avem relaţii de schimb, de parteneriat cu această universitate, dar nu e exclus să fie studenţi români care merg acolo pe cont propriu sau să fie copiii corpului diplomatic”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: