Evenimentul Zilei > Politica > Breaking News. Cine vor fi primarii Sectoarelor 1 și 5. Anunț de la Biroul Electoral Central
Breaking News. Cine vor fi primarii Sectoarelor 1 și 5. Anunț de la Biroul Electoral Central

Breaking News. Cine vor fi primarii Sectoarelor 1 și 5. Anunț de la Biroul Electoral Central

Un verdict în ceea ce privește situația de la Sectoarele 1 și 5 trebuie oferit, astăzi, pentru a rezolva controversele. Biroul Electoral Central a furnizat toate informațiile.

La o săptămână de la desfășurarea alegerilor locale, situația este încâlcită, încă, la Sectoarele 1 și 5 ale Capitalei, acolo unde câștigătorii au fost contestați. Este vorba despre Clotilde Armand, respectiv Cristian Popescu Piedone, ai căror adversari politici au acuzat fraude electorale. Marele scandal a izbucnit la sectorul din nordul Bucureștiului, după apariția unui filmuleț care releva faptul că mai multe persoane au intrat în camera unde erau depozitați sacii cu voturi.

În aceste condiții, Biroul Electoral Central a transmis Biroului Electoral Municipal  să rezolve problemele până astăzi, 4 octombrie, la ora 15.o0.

„Vă aducem la cunoştinţă că, în vederea Indeplinirii atribuţiei prevăzute de art. 39 alin. (1) lit. g) din Legea nr. 115/2015, cu modificările şi completările ulterioare, în şedinţa Biroului Electoral Central din data de 3 octombrie 2020, s-a dispus în sarcina Biroului Electoral de Circumscrip(ie a Municipiului Bucureşti, măsura îndeplinirii atribuţiilor ce îi revin potrivit art. 27 lit. i) şi art. 32 lit e) din Legea nr. 115/2015 cu modificările şi completările ulterioare, cu aplicarea prevederilor Hotărârii Biroului Electoral Central nr. 98/15.09.2020 conform precizărilor din cuprinsul Circularei nr. 3205/01.10.2020, până la data de 4 octombrie 2020, orele 15.00.

Precizăm că, potrivit art. 25 alin. (3) din Legea nr. 115/2015, în realizarea atribuţiilor ce revin birourilor electorale, membrii acestora exercită o funcţie ce implică autoritatea de stat. Exercitarea corectă şi imparţială a acestei funcţii este obligatorie”, se arată în adresa nr. 3386 din  data de 3 octombrie 2020.

Se repetă alegerile în trei localități

În altă ordine de idei, alegerile locale pentru funcția de primar se vor repeta în trei localități din țară a decis Biroul Electoral Central. Noul tur de scrutin a fost programat să se desfășoare la data de 11 octombrie, conform unei hotărâri adoptate de Biroul Electoral Central.

Membrii acestui for constituit pentru alegerile locale a decis, sâmbătă, să se organizeze un nou tur de scrutin pentru funcţia de primar în trei localităţi din ţară, acolo unde candidaţii sunt la balotaj. Cele trei locuri în care se vor relua alegerile sunt comuna Rebra din judeţul Bistriţa-Năsăud, comuna Orţişoara din judeţul Timiş şi comuna Balaci din judeţul Teleorman.