Evenimentul Zilei > Politica > Breaking News. Adio alegeri pe 6 decembrie! CCR a amorsat bomba, Tăriceanu o detonează
Breaking News. Adio alegeri pe 6 decembrie! CCR a amorsat bomba, Tăriceanu o detonează

Breaking News. Adio alegeri pe 6 decembrie! CCR a amorsat bomba, Tăriceanu o detonează

Decizia de ieri a Curții Constituționale, prin care dreptul de a decide data alegerilor a fost mutat de la Guvern la Parlament, ar putea prelungi sine die mandatul actualilor senatori și deputați.

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, a afirmat miercuri că va propune amânarea alegerilor parlamentare pentru luna martie 2021.

Propunerea lui Tăriceanu vine după ce judecătorii Curții Constituționale a României au decis că este constituțională legea care permite Parlamentului sp stabilească data alegerilor. În acest context, Tăriceanu aduce o serie de argument în favoarea propunerii sale.

Menționîm că Guvernul Orban a susținut ca alegerile parlamentare să aibă loc la începutul lunii decembrie 2020.

Președintele ALDE propune amânarea alegerilor parlamentare

Tăriceanu a postat pe pagina sa de socializare un mesaj în care argumentează propunerea sa

„Curtea Constituțională a stabilit că legea care prevede că Parlamentul României este cel care stabilește data alegerilor parlamentare este constituțională.

În aceste condiții cred că este foarte potrivit ca Parlamentul să hotărască rapid o dată pentru alegerile parlamentare. Noi suntem în favoarea organizării lor în luna martie 2021.

Pentru acest punct de vedere avem câteva argumente:

  1. Să ne lămurim unde suntem cu criza coronavirus. Vedem cifre din ce în ce mai mari de infectări și încă nu au venit valurile de la deschiderea școlilor și alegerile locale.
  2. O amânare a alegerilor ne va permite să trecem peste sezonul virozelor și gripelor de sezon care vor complica și mai tare situația medicală.
  3. Vom da o șansă noilor administrații locale să se așeze, să facă pregătiri pentru iarnă și nu să fie concentrate doar pe alegerile parlamentare. Asta dacă toți reprezentanții clasei politice consideră că cetățeanul are întâietate.
  4. Va da timp guvernului Orban să negocieze cu statele în care trăiesc mulți români pentru a putea organiza în siguranță secții de vot.

Intuiesc reacția lui Orban (Tăriceanu a obținut un scor mic și nu mai vrea alegeri), dar aici este vorba despre mai mult decât interesul unui partid sau altul. Este vorba dacă vrem să rămânem într-o democrație participativă și liberă sau abandonăm această idee și lăsăm să voteze în locul nostru tabletele STS-ului!”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

Judecătorii Curții Constituționale au respins, marți, sesizarea președintelui Klaus Iohannis și au decis că Parlamentul stabilește data alegerilor parlamentare din acest an.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: