"În următoarele luni, vom efectua teste la chei și de rezistență, iar în curând Riachuelo va fi un nou instrument al strategiilor naționale de apărare", a declarat comandantul marinei braziliene Eduardo Bacellar.

Riachuelo este rezultatul programului guvernamental de dezvoltare a submarinelor. Patru alte submarine, dintre care unul urmează să aibă propulsie nucleară, sunt așteptate să fie finalizate până în anul 2022.

Construcția celorlalte trei submarine ne-nucleare este deja în curs de desfășurare. Guvernul de la Brasilia a declarat faptul că investițiile în programul de construcție a submarinelor se ridică la 17,4 miliarde de reali (4,46 miliarde de dolari SUA) până în prezent și se așteaptă să ajungă la 35 miliarde reali (8,97 miliarde de dolari SUA).

Conform marinei braziliene, Riachuelo poate sta pe mare peste 70 de zile si va fi folosit pentru a patrula coastele Braziliei. Președintele Temer a declarat că dezvoltarea acestor submarine este esențială pentru strategia de apărare ale Braziliei și de asemenea, pentru dezvoltarea tehnologică a țării.

Noul submarin este numit după bătălia navală de la Riachuelo  care a avut loc în timpul  războiului dintre Brazilia și Paraguay din secolul al XIX-lea, bătălie la care a participat și marina braziliană.

 

Te-ar putea interesa și: