Braşovul, în culori electorale

Braşovul, în culori electorale

VOPSEA ÎN EXCES. PDL, PNL şi PSD şi-au decorat „aria de acoperire“ cu simbolurile partidelor.

Apropierea Zilelor Braşovului, a campaniei electorale, dar şi a zilei de 1 Mai, l-a făcut pe primarul PDL al municipiului, George Scripcaru, să apeleze, din nou, la rezerva de vopsea portocalie a partidului. Materialele promoţionale ale festivităţilor - bannere cu „Iubim Braşovul“, tricouri, şepci, baloane - abundă de culoarea electorală, iar pentru înfrumuseţarea oraşului, cu flori de toate culorile, s-au „plantat“ o serie de ghivece portocalii. Scripcaru: „Cum să le facem, mov?“

Primarul Braşovului încearcă să spună că este constrâns să adopte portocaliul. „Avem tricouri şi şepci şi în alte culori, dar nici nu ştii ce să mai zici. Dacă le facem roşii o să se spună că suntem cu PSD, galbene, PNL, verzi ba ecologişti, ba UDMR. Cum să le facem, mov?“, se justifică George Scripcaru. Spre seară, el a împărţit tricouri portocalii.

Zilele Braşovului sunt la cea de-a opta ediţie şi doar ultimele patru au fost portocalii. Pentru primele ediţii, tricourile şi celelalte materiale promoţionale erau albe cu inscripţii roşii. În ceea ce priveşte mobilierul urban portocaliu, culoarea a fost aleasă „deoarece se murdăreşte mai greu“. Se pare că, anul viitor, PDL-iştii vor renunţa la portocaliu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Primăria Braşovului s-a asociat cu o firmă a candidatului PDL la Ghimbav, Ioan Spinean, pentru realizarea unui patinoar acoperit, a cărui gheaţă era portocalie. „E o culoare la modă anul acesta, la anul o să o facem verde“, a explicat Spinean. De la „roşii“, mici pe bani Ceilalţi actori politici, care nu prea au control în oraş, s-au descurcat cum au putut. Partidul Social Democrat a adunat ieri circa 2.000 de cetăţeni în cartierul Noua din Braşov, pe care i-a servit cu muzică populară, bere şi mici. Deşi s-au îmbrăcat în culorile partidului, s-au ridicat pe scenă şi şi-au făcut propagandă electorală, PSD-iştii braşoveni au încălcat „codul onoarei“ pentru politicienii de campanie: n-au dat mici şi bere gratis, ci - conform poziţiei oficiale a partidului - doar la preţuri mai mici, „social-democrate“.

Astfel, micii cu muştarul şi pâinea inclusă s-au vândut la 0,8 lei bucata, iar berea la 1,5 lei. Liberalii nu s-au dedat la petreceri „câmpeneşti“, dar au avut grijă să-şi facă simţită, discret, prezenţa, pe drumurile judeţene. Astfel, pe arterele reparate de administraţia judeţeană Braşov, condusă de liberalul Aristotel Căncescu, au apărut panouri galbene, pe care stă scris cu albastru: „Drum reparat de către Consiliul Judeţean Braşov“. Coincidenţa este explicată, ironic, de liberalii locali: „Aceste culori au un contrast foarte bun şi astfel panoul este vizibil“.