"Evenimentul creşte de la un an la altul. În cele trei zile de festival vor avea loc şase concerte, dar vor fi organizate şi workshop-uri, jam session-uri şi o expoziţie foto. La ediţia din acest an am apelat la doi cunoscători ai jazz-ului, respectiv Berti Barbera şi Cătălin Toader", a declarat luni, într-o conferinţă de presă, Marian Gâlea, de la Asociaţia Culturală Fanzin, organizator al festivalului Braşov Jazz & Blues Festival.
Programul spectacolelor programate pe scena Teatrului "Sică Alexandrescu": Joi (ora 19,00) Chat Noir Quartet din Italia şi Submotion Orchestra din Marea Britanie; vineri (ora 19,00) Luiza Zan & Hungarian All Stars (România/Ungaria) şi Per "The Bass Viking" Mathisen Super Trio (Norvegia/Israel/Marea Britanie); sâmbătă vor concerta The Jimmys şi Sharrie Williams & Band (SUA).
Din cele şase formaţii invitate în festival, două sunt pentru prima dată în România, respectiv Chat Noir Quartet din Italia şi Submotion Orchestra din Marea Britanie.
Temele celor trei worksopuri sunt: "Despre Blues şi Viaţa de Muzician" cu Berti Barbera; "Workshop de Chitară" cu Lars Kutschke din Germania şi "Secretele Blues-ului" cu The Jimmys din SUA.
În incinta Teatrului "Sică Alexandrescu" va fi organizată expoziţia "4 Ani de Sunete Fanzin", în care vor fi expuse fotografii de la toate evenimentele muzicale organizate de Asociaţie în decursul celor patru ani de activitate: Braşov Jazz & Blues Festival, Tribute Festival, precum şi de la concertele live de la Doc & Roll şi Dracula Film Festival.
Preţul unui bilet este de 75 de lei/ seară pentru primele două zile de festival, iar în ultima seară, 95 de lei. Bugetul total al festivalului este de 170.000 de lei, sumă din care 45.000 de lei sunt alocaţi de Consiliul Judeţean (CJ) Braşov.