Până nu demult, brânza de măgăriţă era considerată cea mai scumpă din lume. Aceasta se vinde cu 1.000 de euro kilogramul. Se pare că, în ultima vreme, brânza din lapte de porc a devenit mai preţioasă, informează odditycentral.com.

Ideea de a face brânză din lapte de porc i-a venit unui fermier olandez. Curios să vadă ce gust are, Erik Stenink şi-a pus în practică ideea. “Este un produs care nu a mai fost făcut niciodată înainte, aşa că multă lume este curioasă şi interesată de el. De curând am încercat să mulgem femelele de porc şi deocamdată am făcut numai jumătate de kilogram, din care o parte a fost vândută unui cumpărător anonim, iar restul, donată unui centru caritabil pentru copii cu cancer. Dar, dacă ni s-ar oferi peste 2.000 de dolari pe un kilogram, am face şi un kilogram; fără comandă, însă, este prea mult de muncă”, a spus fermierul olandez.

Totuşi, fermierul recunoaşte că este foarte greu să producă brânză din lapte de porc. “Porcii dau mai puţin lapte comparativ cu vacile: eliberează o cantitate mică la fiecare două ore, pentru aproximativ 30 de secunde, aşa că trebuie să fii foarte rapid. Patru dintre noi stăteam la pândă cu pahare de cafea şi obţineam cam 100 de mililitri fiecare. Ca să adunăm zece litri, cantitatea necesară pentru un kilogram de brânză, ar fi trebuit să stăm la pândă, după lapte, vreo 40 de ore”, a mai spus Stenink.