Evenimentul Zilei > Actualitate > Botez cu 100 de persoane și o cununie civilă, oprite de polițiștii din Gorj
Botez cu 100 de persoane și o cununie civilă, oprite de polițiștii din Gorj

Botez cu 100 de persoane și o cununie civilă, oprite de polițiștii din Gorj

Polițiștii din Gorj au oprit sâmbătă două petreceri la care nu s-au respectau normele de distanțare socială. .

Amenzi uriașe, dar și două petreceri oprite de oamenii legii din județul Gorj. Aceștia au făcut sâmbătă noaptea controale în diferite localuri pentru a verifica dacă sunt respectate normele sanitare impuse din cauza epidemiei cu noul coronavirus. În Bumbești-Jiu avea loc un botez cu 100 de persoane, iar în Bârsești, o cununie civilă fără respectarea distanțării fizice între participanți.

Botez fără respectarea normelor de distanțare socială

În urma unei descinderi făcute la un restaurant din orașul Bumbești-Jiu, polițiștii au decis închiderea localului unde avea loc un botez în spațiu închis. Petrecerea era organizată de un tânăr de 26 ani din localitate, la ea participând nu mai puțin de 100 de persoane. Administratorul restaurantului a primit două sancțiuni usturătoare, și anume 15.000 lei conform Legii 55/2020, respectiv 10.000 lei conform OUG 28/1999.

Oamenii legii au mai confiscat și suma de 626 lei. De asemenea, inspectorii DSV, care au mers în control alături de polițiști, au aplicat o sancțiune în valoare de 10.000 lei, în baza HG 984/2005, dar și o sancțiune de 3.000 lei, conform prevederilor HGR 857/2011. Și inspectorii OPC Gorj au amendat patronul restaurantului unde avea loc botezul, acesta primind două sancțiuni, ambele de 10.000 lei.

Polițiștii gorjeni au verificat și o societate comercială din Bârseşti, unde avea loc o cununie civilă. Evenimentul, desfășurat în incinta unei pensiuni, prevăzută cu terasă, a fost orgtanizat fără să fie luate măsuri pentru respectarea distanțării fizice între participanți la cununie. În acest caz au fost aplicate amenzi în valoare de 3.000 de lei, potrivit romaniatv.net.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: