Externat pe 12 aprilie dintr-un spital londonez unde a petrecut mai multe zile la terapie intensivă, Boris Johnson îşi continuă recuperarea de pe urma îmbolnăvirii cu noul coronavirus la reşedinţa oficială de la Checkers, situată la circa 50 km nord-vest de Londra.

Boris Johnson se confruntă cu critici din partea politicienilor din opoziţie şi a unor epidemiologi britanici, care consideră că premierul a reacţionat prea încet la apariţia virusului, potrivit Agerpres.

Marea Britanie a atins sau este aproape de a atinge apogeul unei crize sanitare, cu un bilanţ de 18.738 de morţi cauzate de noul coronavirus. Marea Britanie ocupă al cincilea loc ca număr de decese la nivel mondial.

Oficialii britanici s-au străduit să explice publicului rata de deces ridicată, testările puţine şi numărul redus al produselor de protecţie. Conform informaţiilor publicate de Telegraph, premierul britanic le-a cerut colaboratorilor săi să programeze întâlniri cu membri ai cabinetului în cursul săptămânii viitoare pentru a accelera măsurile de combatere a epidemiei.

În prezent, miniştrii din cabinetul premierului Johnson lucrează la derularea unui program de testare în masă şi de ţinere sub urmărire în încercarea de a reduce rata de transmitere şi, dacă este posibil, de a relaxa măsurile stricte impuse populaţiei, care au blocat economia britanică.