Evenimentul Zilei > International > Boris Johnson, dezvăluiri despre amenințările lui Putin. „Nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut”
Boris Johnson, dezvăluiri despre amenințările lui Putin. „Nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut”

Boris Johnson, dezvăluiri despre amenințările lui Putin. „Nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut”

Fostul premier britanic Boris Johnson a povestit că a fost amenințat de Vladimir Putin după ce i-a spus că Rusia va fi sancționată. El a mai spus că discuția a fost foarte lungă și că nu au ajuns la o înțelegere.

Fostul premier britanic Boris Johnson a declarat că preşedintele rus Vladimir Putin l-a „ameninţat cumva” chiar înainte de începerea războiului din Ucraina. Liderul de la Kremlin i-ar fi spus că îi poate distruge într-un minut cu „o rachetă”.

Boris Johsnon a mai povestit că discuția a fost „foarte lungă” şi „extraordinară”. El a declarat că Vladimir Putin a vrut să se asigure că Ucraina nu intră în NATO și că Rusia nu va fi sancționată de Occident.

„El a spus: ‘Boris, spui că Ucraina nu va intra în NATO în curând. (..) Ce vrei să spui prin „nu curând?”, povesteşte Boris Johnson. „Ei bine, ea nu va intra în NATO în viitorul apropiat, ştiţi foarte bine asta”, a răspuns fostul lider britanic, un susţinător al ucrainenilor. „La un moment dat, m-a ameninţat cumva şi a spus:„Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut sau ceva de genul acesta”, a continuat Boris Johnson.

Vladimir Putin „își va numi  succesorul ales în acest an, altfel risc să fie înlăturat”. Cui va preda puterea
Sursa foto: Kremlin

Boris Johnson, discuție cu Vladimir Putin

Fostul premier britanic a spus și că a rămas uimit de tonul relaxat pe care îl avea Vladimir Putin, chiar dacă subiectul discuției nu era pe placul lui.

„Din tonul foarte relaxat adoptat şi detaşarea pe care părea să o aibă, cred se juca cu încercările mele de a-l face să negocieze”, a adăugat fostul lider britanic, care a părăsit Downing Street la începutul lunii septembrie.

Înainte de începerea războiului, și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le-a transmis liderilor țărilor NATO că are nevoie de ajutorul lor până nu este prea târziu. Cu toate astea, ei nu ar fi crezut că Vladimir Putin va ataca la momentul respectiv. „Dacă ştiţi că mâine Rusia va invada Ucraina, de ce nu îmi daţi astăzi suficient pentru a-l opri? Dacă nu puteţi, atunci opriţi-l voi”, potrivit Agerpress.

„Toată lumea – germanii, francezii, italienii -, toată lumea – Joe Biden – a văzut că pur și simplu nu există o altă opțiune. Pentru că nu puteai să negociezi cu acest tip (Vladimir Putin, n. red.). Acesta este punctul cheie”, spunea Johnson la începutul războiului.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: