Exclusiv. Boris Johnson a scăpat porumbelul! Marile puteri știau că va fi război. Pretenția halucinantă a Germaniei Video

Exclusiv. Boris Johnson a scăpat porumbelul! Marile puteri știau că va fi război. Pretenția halucinantă a Germaniei VideoSursa foto: EPA/CLEMENS BILAN / POOL

Fostul premier al Marii Britanii, Boris Johnson, a revenit în prim planul atenției publice cu o serie de declarații surprinzătoare. Marile puteri au fost avertizate din timp că Putin urma să declanșeze un atac armat în Ucraina, dar au preferat să joace cartea tăcerii. Serviciile de informații americane au lansat informații încă din noiembrie 2021 că un război e iminent. Cele mai puternice state ale lumii au avut poziții foarte diferite,.

Fostul premier britanic Boris Johnson a făcut dezvăluiri interesante legate de felul cum s-au raportat iniţial marile puteri la conflictul ruso-ucrainean. Franța nu a crezut în război până în ultimul moment, Germania dorea o înfrângere rapidă a Ucrainei, iar Italia era îngrijorată de dependenţa ei faţă de importurile energetice din Rusia.

Turcescu: Erau preocupați de altceva

Robert Turcescu și invitații săi în podcastul EVZ Play, jurnaliștii Bogdan Comaroni și Octavian Hoandră, au făcut comentarii fără ocolișuri legate de felul în care liderii planetei au trecut sub tăcere un război iminent. În interviul acordat de fostul premier britanic postului CNN Portugalia, acesta a făcut publice mai multe reacții ale politicienilor din statele importante ale lumii.

Avertisment dur pentru Europa. Eșecul din Ucraina îl face mai periculos pe Putin. „Trebuie să fim pregătiți” 

Sursa: Pixabay

„Când s-a pus problema de un război între Ucraina-Rusia, Macron a zis că nu-i posibil, italienii n-au zis nici măcar o clipă că invadează ăia o țară, e nasol pentru că noi suntem dependenți de gaz. De fapt, la momentul debutului, au fost cei mai sinceri, erau preocupați de altceva”, a observat Robert Turcescu.

Germania dorea ca Putin să încheie repede cu Ucraina

Jurnalistul de investigații Bogdan Comaroni a remarcat că dintre țările din NATO cu cea mai mare putere de influență, Germania a avut poziția cea mai discutabilă.

Merkel a vorbit, în sfârșit, despre războiul din Ucraina. Multe scuze și multe întrebări lăsate fără răspuns

sursa foto: EVZ

„Exact ca și comedianții ruși (n.r. - care i-au făcut o mare farsă președintelui Poloniei), Boris Johnson ne dă informații din interior, acum arată ce discuta el când era la putere cu liderii similari europeni din țări NATO. Ce aflăm? Că nemții ăștia ziceau, ce dacă intra ăla în Ucraina, să meargă repede, avem economie. Rușii erau ăia care le dădeau gaze, Merkel care dansa cu Putin. Germania era cu Putin, să intre rapid să se termine războiul.

Macron, omul de legătură al lui Putin?

În aceeeași intervenție, redactorul-șef Ziuanews.ro a pus pe tapet și abordarea președintelui Franței, care a încercat să-și impună imaginea de principal mediator în Europa al negocierilor de pace, însă a avut propriile interese. „Emmanuel Macron, tot din discuția cu Johnson, zice lasă bă că n-o să fie un război. S-a dovedit că Macron era omul de legătură a lui Putin cu UE. În Italia, ăia n-aveau treabă cu războiul, acum se arată momentul de ipocrizie, vin și spun dăm miliarde, îi ajutăm cu arme să se continue", a continuat jurnalistul de investigații.

„Dacă ar vrea liderii globali să se încheie, într-o lună s-ar încheia, dar ei nu vor, e limpede pentru toată lumea”, a conchis Bogdan Comaroni în studioul EVZ-Capital.

Emisiunea integrală:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro