Aeroportul Otopeni trece prin transformări majore. Va fi de nerecunoscut

Aeroportul Otopeni trece prin transformări majore. Va fi de nerecunoscutAeroportul Otopeni. Sursa foto: Facebook

Aeroportul Otopeni va avea 450 de banchete pentru pasageri, urmând să fie amplasate în zona porţilor de îmbarcare ale Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB).

Aeroportul Otopeni, achiziții de 1,85 milioane lei, fără TVA

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) va achiziţiona 450 de banchete pentru pasageri, la suma de 1,85 milioane lei, fără TVA.

„Achiziţia este sub forma unui singur contract furnizare pentru dotări pentru sălile de aşteptare ale terminalelor de pasageri la punctul de lucru AIHCB (Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, n.r.). Având în vedere că zone din terminalele AIHCB au fost reconfigurate ca urmare a intrării României în spaţiul Air Schengen, este nevoie de banchete adecvate pentru pasageri”

Mai mult, Aeroportul Otopeni anunță că în AIHCB sunt banchete locate în zona porţilor de îmbarcare care au fost achiziţionate în perioada 2009-2012 şi sunt „în diverse grade de uzură, care pot genera situaţii periculoase pentru pasageri şi care trebuie înlocuite. Entitatea contractantă intenţionează achiziţionarea a 450 de banchete pentru pasageri, banchete care să corespundă standardelor de profil şi care să fie amplasate în zona porţilor de îmbarcare”.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Aeroportul Otopeni, achiziții de 1,85 milioane lei, fără TVA. Sursa foto: Facebook

CNAB va achiziţiona 250 de banchete cu trei locuri şi 200 de banchete cu patru locuri

Termenul de garanţie al produselor livrate este de 48 de luni de la recepţie. Durata contractului este de 6 luni, din care livrarea se va face în 45 de zile.

„Va fi o singură livrare pentru toate banchetele, iar ofertantul are obligaţia de a le monta la faţa locului”

Ofertantul trebuie să facă dovada că, în ultimii trei ani, a livrat minimum 400 de banchete cu minimum trei locuri şi a încheiat cel puţin două contracte. Contractul este finanţat din surse proprii ale CNAB, iar procedura se derulează cu personal propriu al companiei.

Achiziţia nu intră sub incidenţa acordului privind achiziţiile publice. Contractul nu este împărţit pe loturi, se va atribui prin licitaţie deschisă, iar criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Aeroportul Otopeni, achiziții de 1,85 milioane lei, fără TVA. Sursa foto: Facebook

Aeroportul Otopeni va obţine un profit brut în valoare de 498 milioane de lei în acest an

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare, care trebuie depuse în limba română, este 16 decembrie 2024, ora 15:00.

De asemenea, în comunicat se arată că „Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti estimează că va obţine un profit brut în valoare de 498 milioane de lei în acest an şi va realiza cheltuieli de investiţii de peste 600 milioane de lei, potrivit proiectului de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2024 al CNAB.

Potrivit comunicatului, veniturile totale au fost estimate la 1,35 miliarde de lei, în creştere faţă de cele preliminate pentru anul 2023 cu 8,58%, iar cheltuielile totale la peste 849 milioane de lei, în creştere cu 13,95%, arată documentul publicat de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), mai arată bucharestairports.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News