Evenimentul Zilei > Social > BOR, poziție tranșantă despre cărțile de identitate cu cip
BOR, poziție tranșantă despre cărțile de identitate cu cip

BOR, poziție tranșantă despre cărțile de identitate cu cip

Cărțile electronice de identitate i-au tulburat pe mulți dintre cei prezenți la dezbaterea de marți, organizată la Ministerul de Interne.

Au fost acolo preoți, cetățeni și reprezentanți ai mai multor asociații, majoritatea arătându-se împotriva introducerii tehnologiei cu cip, din cauză că aceasta este asociată fie cu Apocalipsa, fie cu cifra satanică „666”.

„Se atentează la mântuirea noastră”, a spus o participantă la dezbatere.

Biserica Ortodoxă Română a trasmis un punct de vedere, prin intermediul purtătorului de cuvânt Vasile Bănescu, la solicitarea RFI:

”Problema cărții de identitate nu este una de natură teologică, ci administrativă. Este vorba despre „identitatea” noastră de tip cetățenesc, nu despre identitatea noastră adâncă, spirituală, religioasă. Așa cum au anunțat autoritățile, <<se va crea și posibilittea de a avea o carte de identitate simplă pentru cetățenii care nu vor carte de identitate cu cip>>

 

„Sfântul Sinod îndeamnă clerul, monahii și credincioșii să rămână statornici în credința în Mântuitorul Iisus Hristos, Biruitorul iadului și al morții, să sporească în rugăciune și fapte bune, viețuind creștinește în familie, mănăstire și societate, fără a răspândi panică și îngrijorare prin preocupare excesivă pentru lucruri trecătoare”, potrivit RFI.