Evenimentul Zilei > Actualitate > Bomba zilei! Secretul pe care MAI îl voia îngropat a fost deconspirat. Va fi scandalul anului?
Bomba zilei! Secretul pe care MAI îl voia îngropat a fost deconspirat. Va fi scandalul anului?

Bomba zilei! Secretul pe care MAI îl voia îngropat a fost deconspirat. Va fi scandalul anului?

O întrebare esențială în contextul alegerilor locale a rămas fără răspuns. Subiectul este legat de numărul de vize de flotant care s-au făcut în ultima perioadă, pentru ca persoanele în cauză să poată vota în localitatea în care nu locuiesc.

Discuția a fost purtată de jurnaliștii de la Antena 3, care a încercat să afle de la Ministerul de Interne care este numărul vizelor validate în ultima vreme.

„Ați intuit deja răspunsul? A intrat „bug-ul”. După ce oficial ne-au spus că nu ne pot răspunde, colega mea Ana Maria Bujor, senior-editor Antena 3 e cea care a purtat acest dialog cu ministerul, a încercat să obțină un răspuns oficial. Nu a primit un răspuns oficial lănuritor, însă a venit pe surse o informație”, a spus Oana Zamfir în cadrul emisiunii „Exces de putere” .Răspunsul primit este legat de lipsa de interes public al informațiilor solicitate, dar și de probleme ce vizează o defecțiune tehnică.

„Infrastructura tehnică este depășită”

„Datele pe care le-ați solicitat nu se încadrează în categoria informațiilor de interes public, întrucât nu există ca atare. Acestea se extrag la cerere, contra cost, prin proceduri informatice în urma unor activități derulate la nivelul instituției. Așa cum v-am informat, modulul prin intermediul căruia extragem aceste date a suferit o defecțiune.

Se întâmplă foarte rar, dar infrastructura tehnică este depășită, toate componentele fiind „end of life”, în sensul că nici măcar producătorul nu mai asigură piese sau service pentru reparații. Ne străduim. Avem dificultăți pe modulul de „raportare” al sistemului. Au lucrat colegii toată noaptea. Am crezut că este un „bug” în aplicație, dar se pare că este o defecțiune tehnică.

Nicio șansă timp de aproximativ 15 zile. Așa cum am spus a intervenit o defecțiune pe modulul care nu are legătură cu serviciile prestate către public. Ne străduim să realizăm reparația”, conform surselor Antenei 3.