Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministerul de Interne, mesaj pentru clanuri, și interlopi: „Suntem cu ochii pe voi!”
Ministerul de Interne, mesaj pentru clanuri, și interlopi: „Suntem cu ochii pe voi!”

Ministerul de Interne, mesaj pentru clanuri, și interlopi: „Suntem cu ochii pe voi!”

Conducerea Ministerului de Interne e hotărâtă nu numai să elimine orice pericol legat de un eventual război între clanuri ca urmare a morții lui Emi Pian, dar și să țină sub control grupările infracționale.
Cel puițn asta lasă să se înșeleagă declarațiile făcute de ministrul Marcel Vela și cestorul Bogdan Despescu.
În cadrul discuțiilor de astăzi, chestorul Bogdan Despescu, secretar de stat al MAI,  a anunat că în luna iunie 2020 au fost anihilate 50 de grupări infracționale.
În ultima săptămână, eforturile au continuat la fel de susținut.  Sunt vizate, ]n primul r’nd grup[rile b[nuite de acte de violență și nerespectarea regimului armelor și muniției. „Numai în ultimele şapte zile au fost organizate 20 de acțiuni de amploare, în cadrul cărora au fost efectuate peste 120 de percheziții, care au vizat persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni. Astăzi sunt efectuate 41 de percheziții domiciliare în 11 județe pentru combaterea infracționalității și protejarea comunității de activități ilegale. Perchezițiile sunt efectuate sub supravegherea procurorilor de la unitățile de parchet competente și sunt derulate în cadrul unor dosare penale, privind infracțiuni de tâlhărie, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, braconaj, uz de armă și alte infracțiuni. Până la această oră, în cadrul descinderilor efectuate astăzi, au fost ridicate mai multe obiecte /folosite/ sau provenite din activități infracționale.
De asemenea, ieri, în urma acțiunilor specifice, efectuate de polițiști, sub coordonarea procurorilor din județul Gorj, au fost prinse două persoane în flagrant, care aveau asupra lor patru arme letale, o grenadă, precum și peste 600 de cartușe. În cauză sunt continuate cercetările pentru tragerea la răspundere a celor doi autori”, a declarat Bogdan  Despecu, adăugând că această ofensivă va continua. 
La rândul său, chestorul Alexandru Scurtu, în calitate de reprezentant al structurilor de forță din cadrul MAI, a declarat: „Prioritatea zero este destructurarea grupărilor infracționale. Pentru atingerea acestui obiectiv, Structurile de Acțiuni Speciale au participat la toate acțiunile de amploare. Am fost și vom fi acolo unde situația impune prezența noastră, persoanele vizate fiind cele care sunt certate cu legea.Vreau să mă adresez cetățenilor cinstiți din România, cei care sunt învățați şi educaţi să respecte reguli. Repet, persoanele vizate de acțiunile noastre sunt cele care sunt certate cu legea. În cadrul structurilor de acțiuni speciale avem un crez al nostru: „luptătorii nu vorbesc, fac” și sper ca prin faptele noastre să evidențiem faptul că singura instituție care arondează România și o împarte, dar în arii de responsabilitate, este instituția Ministerul Afacerilor Interne.
În ceea ce-l privește, ministrul de Interne, Marcel Vela, a ținut să transmită un mesaj răspicat clanurilor, interlopilor și răufăcătorilor din partea structurilor MAI: „Suntem cu ochii pe voi!”
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.