Evenimentul Zilei > Sport > Bombă mondială. Leo Messi nu mai rămâne la Barcelona. Anunțul este oficial
Bombă mondială. Leo Messi nu mai rămâne la Barcelona. Anunțul este oficial

Bombă mondială. Leo Messi nu mai rămâne la Barcelona. Anunțul este oficial

Lionel Messi s-a despărțit de FC Barcelona, deși până mai ieri, presa spaniolă dădea ca sigură prelungirea contractului său cu clubul catalan.

Superstarul argentinian Lionel Messi a încheiat contractul cu FC Barcelona, club de care se va despărți după mai bine de două decenii, Anunțul a picat ca o ghilotină asupra fanilor care se așteptau, după toate informațiile din ultima vreme, ca starul argentinian să se alăture echipei.

„Deşi s-a ajuns la un acord între FC Barcelona Şi Leo Messi (…) acesta nu poate fi formalizat din cauza obstacolelor economice şi structurale (regulamentele Ligii spaniole). Ca urmare, Lionel Messi nu va rămâne la FC Barcelona. Ambele părţi regretă profund că dorinţele lor, atât ale jucătorului, cât şi ale clubului, nu pot deveni realitate”, se arată într-un comunicat al clubului catalan.

Presa spaniolă dădea ca sigură rezolvarea situației

Miercuri, presa spaniolă anunța că FC Barcelona a făcut rost de banii necesari pentru a-i prelungi contractul starului argentinian. Potrivit sport.es, Barcelona urma să anunțe foarte curând prelungirea înțelegerii cu Messi și să înregistreze noul contract la Liga Spaniolă de Fotbal.

Acest lucru, nota publicația, a fost posibil după ce Liga spaniolă de fotbal a ajuns la o înțelegere cu fondul de investiţii CVC. Acesta va plăti 2,7 miliarde de euro în schimbul unei participaţii de 10 la sută la drepturile comerciale ale LaLiga. Mare parte din acești bani, în jur de 2,43 de miliarde de euro vor fi alocați cluburilor spaniole

În urma tranzacţiei, FC Barcelona va primi în jur de 270 de milioane de euro în acest sezon şi în următoarele. În urma acestei infuzii de capital clubul își va acoperi salariile, își va refinanţa datoria pe termen scurt şi finanţa investiția de pe noua arenă Camp Nou.

Când urma să fie făcut anunțul oficial

Potrivit ziarului El Mundo Deportivo, preşedintele grupării de pe Camp Nou, Joan Laporta, dorea să anunţe în mod oficial parafarea noului acord cu Messi înaintea Trofeului Gamper. Aceasta este tradiţionala partidă de prezentare a lotului pe care Barca o dispută pe teren propriu în fiecare vară, înaintea startului noului sezon.

În acest an, invitata catalanilor este formaţia italiană Juventus Torino, la care evoluează Cristiano Ronaldo, fostul atacant al rivalei Real Madrid.

Performanțele lui Messi cu Barcelona

Lionel Messi (34 ani), sextuplu câştigător al Balonului de Aur, a evoluat întreaga sa carieră la FC Barcelona, care l-a recrutat în 2001, când avea doar 13 ani. El şi-a făcut debutul oficial în prima echipă a catalanilor în 2004. De atunci a disputat 778 de meciuri şi a înscris 672 de goluri în toate competiţiile, câştigând alături de Barca zece titluri în La Liga şi patru Ligi ale Campionilor, printre alte trofee.

În vara trecută, fotbalistul argentinian a cerut rezilierea contractului, din cauza lipsei de rezultate din ultimii ani şi a dezacordurilor cu fosta conducere a clubului, dar în final a acceptat să-şi respecte angajamentul.

La momentul respectiv, presa sportivă anunţa că Messi urma să semneze cu Manchester City pregătită de Pep Guardiola, fostul antrenor al Barcelonei.

 

Titlurile din presa internațională

Presa argentiniană a scris, despre anunţul despărţirii lui Lionel Messi de FC Barcelona, că este „o bombă mondială”, „un cutremur în fotbal”.

„Răsturnare de situaţie neaşteptată. Lionel Messi părăseşte Barcelona: o bombă care cutremură fotbalul mondial”, a notat La Nacion. Clarin a titrat: „Cutremur în fotbal. Este oficial: Lionel Messi pleacă de la Barcelona”, în timp ce ole.com.ar a scris: „Bombă mondială: Barcelona a anunţat că Leo nu va rămâne”.

Titlurile din presa sportivă spaniolă sunt următoarele: Marca – „Oficial: Messi nu continuă”, As – „Barca spune că Messi pleacă”, Mundo Deportivo – „Barca anunţă ruptura de Messi”, Sport.es – „Messi nu prelungeşte cu Barca!”.

Unde ar putea ajunge Leo Messi

Guardiola
Pep Guardiola

Fostul selecționer al României, Cosmin Contra apreciază că nu sunt foarte multe echipe care să-și permită să plătească salariul lui Leo Messi, după ce acesta a plecat de la Barcelona. Potrivit spuselor sale, în nici un caz starul argentinian nu va rămâne în Spania.

Contra a arătat care ar putea fi posibilele destinații pe care le-ar putea alege Leo Messi, acum, după despărțirea de Barcelona.

„Știu că el și-ar fi dorit peste vreo doi ai, să ajungă în SUA, în MLS. Să vedem ce va alege. Sunt PSG, Manchester City care l-au vrut. Vom vedea. Vorbim de salariul lui Messi și cine poate să i-l plătească. Chiar dacă i s-a redus salariul, el câștiga enorm și nu sunt multe echipe care își permit să îl plătească acum.

Cred că, dacă vorbim strict profesional, cred că Messi și-ar dori să meargă la City și să facă din nou tandem cu Guardiola. Dar City a plătit 115 milioane pe Grealish și îl vrea și pe Kane, se vporbeșțte de 150 de milioane, și nu știu dacă Messii ar mai intra în planurile lui Guardiola. Dar dacă nu îl va mai lua pe Kane, poate îl va lua pe Messi. Și așa își va permite salariul. Messi a dat randament foarte bun când l-a avut antrenor pe Guardiola”, a spus Cosmin Contra.

Indiferent cum, a precizat fostul selecționer al României, Leo Messi va analiza toate ofertele posibile și nu va lua o hotărâre de pe o zi pe alta.