Ministrul de interne, Marcel Vela, a spus, într-o intervenție la Realitatea Plus, că din cele 298 de convorbiri privind protestul Diasporei, 248 de ore vor ajunge la Parchet.

„Au fost desecretizate convorbirile aseară (vineri seara, n.r.), au fost în jur de 298 de ore de convorbiri, din care 250, aproximativ, aveau legătură cu misiunea. Din aceste convorbiri, doar două ore au legătură cu tactici de acțiune, zonă de dispunere a unor forțe și protecția unor obiective din jurul zonei Piața Victoriei. Cele două ore au și alte elemente care sunt sunt secretizate în alte misiuni, documente și instituții. În consecință, cele 248 de ore din cele 250 sunt desecretizate și luni le vom înainta către DIICOT. Cele două ore care conțin și secrete ale altor instituții sau care țin de numărul de jandarmi, de dispunerea lor și de alte misiuni, nu legate de Piață, le vom analiza săptămâna viitoare pentru a decide cum și în ce mod le desecretizăm și pe acelea”, a declarat ministrul de Interne, Marcel Vela.

„Până aseară, echipa de la minister și conducerea Jandarmeriei au înaintat tot ceea ce se putea desecretiza”, a adăugat acesta.

Întrebat dacă de-a lungul înregistrărilor există și vreo raportare directă către fostul lider PSD, Liviu Dragnea, Marcel Vela a explicat că nu are permisiunea de-a divulga conținutul convorbirilor, fiind vorba de probe în dosarul pe care îl va înainta, luni, procurorilor de la DIICOT.