Evenimentul Zilei > Justitie > BOMBĂ DNA. Anunţul dimineţii: 8 PRIMARI au fost reţinuti pentru CORUPŢIE şi abuz în serviciu
BOMBĂ DNA. Anunţul dimineţii: 8 PRIMARI au fost reţinuti pentru CORUPŢIE şi abuz în serviciu

BOMBĂ DNA. Anunţul dimineţii: 8 PRIMARI au fost reţinuti pentru CORUPŢIE şi abuz în serviciu

8 primari din judeţele Gorj şi Dolj au fost reţinuţi de către polițiști, ei fiind acuzaţi de corupţie şi abuz în serviciu. Reţinut pentru 24 de ore a fost şi administratorul societăţii Ydail Construct, o firmă abonată la lucrări publice în ultimii ani. Poliţiştii au ridicat documente de la 10 primării, informează B1 TV.

"Organele de politie au efectiuat mai multe perchezitii la domiciliile unor primari din judeţul Gorj şi au ridicat şi au ridicat documente de la mai multe primării", a declarat Cristina Ciobano, purtător de cuvânt al Parchetului de lângă Tribunalul Cluj.

Zece primării din judeţele Dolj şi Gorj au fost vizate de acţiunea procurorilor. Primarii sunt suspectaţi că ar fi pretins şi primit diferite sume de bani pentru atribuirea şi derularea unor contracte de prestări servicii unei societăţi comerciale. Mita se ridică la aproximativ 400.000 de lei.

Printre primarii care au fost reţinuţi se află şi edilul comunei Urdari, Mihai Calotă. 
Mihai Calotă a fost audiat şi în urmă cu două săptămâni în acelaşi dosar, care vizează o reţea specializată în evaziune fiscală şi spălare de bani. Vizate sunt şi activităţile firmele conduse de omul de afaceri Ion Iordache, fostul primar al oraşului Turceni. Reţinut a fost şi administratorul societăţii Ydail Construct, firmă abonată la lucrări publice în ultimii ani.