Evenimentul Zilei > Actualitate > „Bomba” din curtea casei. Pericolul care îi pândește pe români
„Bomba” din curtea casei. Pericolul care îi pândește pe români

„Bomba” din curtea casei. Pericolul care îi pândește pe români

Un incendiu mai puțin obișnuit care a avut loc în județul Vaslui scoate la iveal un amănunt ignorat de mulți români. Mulți dintre cei care prepară, în această perioadă, țuică în curtea casei dețin adevărate „bombe” în bătătură care pot provoca un adevărat dezastru, dacă cazanele nu sunt supravegheate.

Iarna este sezonul în care au loc cele mai multe incendii. O dovedesc statisticile Inspectoratului General pentru Situați de Urgență (IGSU) care a transmis că în România se produc, zilnic, 19 incendii la locuinţe, majoritatea în sezonul rece. Majoritatea tragediilor au loc din cauza hornurilor necurățate și a focului nesupravegheat.

În această perioadă, însă, mulți dintre românii de la țară fac țuică, iar cazanele care produc alcoolul sunt adevărate bombe cu ceas, dacă nu sunt supravegheate. O dovedește incidentul care a avut loc, sâmbătă, în localitatea Mircești, comuna Tăcuta, județul Vaslui.

O casă a luat foc după ce flăcările au izbucnit într-o anexă în care un bătrân, tatăl proprietarului, făcea țuică.
Anexa era lipită de casă iar în interiorul acesteia proprietarul amplasase un cazan de făcut rachiu.

A fost nevoie de intervenția pompierilor vasluieni pentru limitarea și lichidarea incendiului.

„La sosirea echipajului de intervenție, incendiul se manifesta cu violență la nivelul acoperișului, în două camere ale locuinței și într-o anexă gospodărească. Incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 80 mp la nivelul acoperișului și pe aproximativ 35-40 mp la nivelul celor două camere de locuit și al anexei. Incendiul a fost limitat și se acționează pentru lichidarea ultimelor focare și înlăturarea efectelor negative.”, a menționat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, citat de realitateadevaslui.net.